Metsätilat.fi-verkkopalvelu on Suomen reilusti suurin metsätilojen ja –tonttien markkinapaikka. Kun suomalaiset haluavat ostaa tai myydä metsää, he suuntaavat Metsätilat.fi-sivustolle.

Kävijöitä yli 2 miljoonaa vuodessa, kasvua 16 %

Metsätilat.fi-sivuston kävijämäärä ylitti edellisen 12 kuukauden ajalla ensimmäistä kertaa 2 miljoonan rajan lokakuussa 2017. Liikenne kasvoi edellisvuodesta 16 prosenttia. Samaan aikaan suomalaisten netinkäyttö esimerkiksi hakukoneyhtiö Googlen tilastojen* mukaan ei enää kasva. Kiinnostus metsäsijoittamiseen on kiihtyvässä kasvussa. Käynnit Metsätilat.fi-sivuilla kasvoivat edellisvuonna 10 prosentin vauhdilla.

Metsäkauppa käy kuumana, arvioi asiantuntija

”Metsäsijoittaminen kiinnostaa yhä useampia suomalaisia", kertoo Metsätilat.fi-sivuston päätoimittaja ja Länsi-Suomen Metsätilat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Pusa. ”Laadukkaat metsätilat viedään tällä hetkellä käsistä. Erityisen vahvasti ostajia kiinnostavat suuret metsäpalstat” hän jatkaa. Kun korot ovat alhaalla, metsä nähdään houkuttelevana sijoituskohteena. Yli 20 vuotta metsäkauppaa tehnyt Pusa pitää tilannetta luonnollisena. ”Näinä epävarmoina aikoina metsän suosio sijoituskohteena ei yllätä. Metsä tarjoaa vakaata tuottoa suhteellisen pienellä riskillä."

Ylivoimainen valtaosa metsätiloja koskevista tarjouksista saadaan nykyään digikanavista ja niistä selvästi tärkein on Metsätilat.fi

Metsätilat.fi-kävijämäärä ja suosio vahvassa kasvussa

Metsän ostajat ovat verkossa

Eri tutkimusten perusteella 60-80 % suomalaisista kuluttajista käyttää nettiä etsiessään tuotteita ja palveluita. He ovat tottuneet löytämään netistä autonsa, asuntonsa ja jopa elämänkumppaninsa. Myös metsän ostajat ovat verkossa. "Ylivoimainen valtaosa metsätiloja koskevista tarjouksista saadaan nykyään digikanavista ja niistä selvästi tärkein on Metsätilat.fi” Jukka Pusa kertoo. ”Metsän ostaminen on digitalisoitunut. Samalla kaupanteko on muuttunut nopeammaksi ja tehokkaammaksi” Pusa jatkaa.

Metsäsijoittaja on siirtynyt mobiiliaikaan vuonna 2017

”Kävijätilastot kertovat, että metsän ostajat ja myyjät siirtyivät suurin joukoin mobiilinetin käyttäjiksi vuonna 2017” kertoo Metsätilat.fi-sivuston suunnittelusta ja kehittämisestä vastaavan Karhu Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Timo Salminen. "Metsätilat.fi-sivustolla vierailtiin 39,8 % edellisvuotta enemmän älypuhelimella tai tabletilla - samaan aikaan sivuston käyttö tietokoneella kääntyi pieneen laskuun” Salminen toteaa. Metsätilat.fi-sivujen mobiilikäyttökokemusta on parannettu määrätietoisesti viimeisen vuoden aikana.

Ostopäätös voi syntyä metsäretkellä

Erityisesti metsän ostajat haluavat pysyä ajan tasalla myytävistä kohteista jatkuvasti, missä tahansa he liikkuvatkaan. Metsätilat.fi-sivujen kävijöistä jo neljä kymmenestä vieraili sivuilla mobiililaitteella viimeisen 12 kuukauden aikana. Yhä useamman suomalaisen arkipäivää on selailla myytävien metsätilojen tarjontaa älypuhelimestaan vaikkapa metsäretkellä.

*) Google Consumer Barometer 2017, https://www.consumerbarometer.com/en/trending/?countryCode=FI

 

Lisätietoja

Jukka Pusa
Päätoimittaja, Metsätilat.fi
Toimitusjohtaja, Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV
puh. 0400 636 113

Timo Salminen
Toimitusjohtaja, Karhu Helsinki Oy
puh. 050 518 0085

 

Metsätilat.fi on Suomen suurin metsätilojen ja –tonttien markkinapaikka. Mistään muualta ei löydy yhtä paljon vaihtoehtoja metsän ostajalle. Metsätilat.fi –ketjun muodostavat 7 metsä- ja maatilakiinteistöjen välityksen erikoistunutta metsänomistajalähtöistä kiinteistövälitysliikettä eri puolilla Suomea. Metsätilat.fi-välitysliikkeissä yhdistyvät metsäalan asiantuntemus, alueen paikallistuntemus ja kiinteistönvälitysosaaminen. www.metsatilat.fi

Karhu Helsinki on maan kokeneimpiin kuuluva digitoimisto. Olemme rakentaneet suomalaisten yritysten digitaalista liiketoimintaa yli 20 vuotta. Teemme nettisivustoja ja digitaalista markkinointia, jotka kasvattavat asiakkaidemme myyntiä ja alentavat kuluja. Yli 90 % asiakkaistamme suosittelee meitä kollegalleen. Tärkein työvälineemme on Drupal. Osuus projekteistamme lahjoitetaan WWF:n työhön jääkarhun ja arktisen alueen suojelemiseksi. www.karhuhelsinki.fi