Julkisen sektorin verkkosivut

Notkeita ja kiinnostavia verkkosivustoja julkiselle sektorille

Olemme konseptoineet, suunnitelleet ja rakentaneet verkkopalveluita useille merkittäville julkisen sektorin organisaatioille yli kahden vuosikymmenen aikana. Olemme saaneet tehdä töitä mm. Suomen Kansallisteatterin, Säteilyturvakeskuksen, Olympiastadionin ja Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa.

Miksi julkisen sektorin verkkosivut kannattaa hankkia Karhulta?

01
Hiottu prosessi ja perusteellinen kokemus verkkosivu­projekteista
02
Vankka konseptisuunnittelun ja designin osaaminen
03
Saavutettavuuden asiantuntijat tiiviisti mukana projekteissa
04
Luja tekninen asiantuntemus WordPress- ja Drupal-järjestelmistä

Karhu Helsinki on yksi Suomen kokeneimmista verkkosivuja suunnittelevista ja rakentavista toimistoista. Olemme päässeet työskentelemään myös useissa julkisen sektorin verkkosivuhankkeissa. Julkisia hankkeita koskevat saavutettavuuden ja kilpailutuksen vaatimukset ovat meille tuttuja.

Teemme sivustoja suosituilla avoimen lähdekoodin Drupal– ja WordPress-julkaisujärjestelmillä.

Kaikki mitä tarvitaan verkkosivujen rakentamiseen ja huolenpitoon, joka kattaa koko elinkaaren

Mikäli kyse on verkkosivujen uudistamisesta, suosittelemme projektin perustaksi tutkimustyötä, jolla kartoitetaan nykysivuston tila ja kävijöiden toiveet. Tutkimukseen ja dataan pohjautuen teemme kanssanne tarvemäärittelyn ja suunnittelemme konseptin uudelle sivustolle. Konseptissa kuvataan mm. logiikkaa, rakennetta, kävijäpolkuja ja sitä, miten kävijää rohkaistaan vuorovaikutukseen.

Karhussa työskentelevät kokeneet visuaalisuuden ja käyttökokemuksen suunnittelijat, joiden käsissä konsepti muuttuu konkreettisiksi, kauniiksi ja kävijää palveleviksi verkkosivunäkymiksi.

Otamme kokonaisvastuun sivustonne teknisestä määrittelystä, suunnittelusta ja tuotannosta. Meille on tärkeää tuottaa laadukasta, tietoturvallista ja testattua koodia ja tekniikkaa. Teknisen tuotannon aikana teemme jatkuvaa, automaattista laadunvalvontaa. Tuotanto tehdään skaalautuvasti hajautetussa versionhallinnassa ja turvallisten CI/CD-työnkulkujen saattelemana.

Useimmiten julkisen sektorin asiakkaamme vastaavat itse verkkosivujensa sisällön suunnittelusta ja tuotannosta. Osana konseptia muotoilemme konkreettiset linjaukset ja suositukset sisällön rakenteesta, esitystavasta ja saavutettavuudesta. Olemme myös valmiina auttamaan sisällöntuotannossa, jos näette sille tarvetta.

Piirroskuva karhu istuu

Kun sivustonne valmistuu, Karhu Huolenpito on valmiina ottamaan sen hoiviinsa. Meitä kiitetään siitä, miten ripeästi ja osaavasti palvelemme sivuston ollessa käytössä ja koko sen elinkaaren ajan. Karhu Huolenpidon suomenkieliset asiantuntijat ovat valmiina tukemaan päivittäjiänne ja sisältötiimiänne, oli kysymys tai avuntarve minkälainen tahansa. Asiakkaamme kertovat, että Karhu Huolenpito tuo heille mielenrauhaa, kun tietää verkkosivujen olevan hyvissä käsissä.

Olemme valmiina varmistamaan sivustonne saavutettavuuden

Julkisen sektorin verkkopalveluiden tulee noudattaa digipalvelulain saavutettavuusvaatimuksia ja WCAG 2.1 -standardin tason AA vaatimuksia. Saavutettavuustiimimme osallistuu aktiivisesti julkisen sektorin verkkosivustoprojekteihimme. Saavutettavuus otetaan huomioon sekä konseptoinnissa, suunnittelussa, teknisessä työssä että sisältöä koskevissa linjauksissa. Asiantuntijamme ovat kysyttyjä myös tekemään saavutettavuusauditointeja muiden kumppaneiden suunnittelemille verkkosivustoille.

Mitä verkkosivuprojekteihimme kuuluu

 • Huolellinen ennakkovalmistautuminen
 • Riittävästi määrittelyworkshopeja, tulokselliseksi todetulla toimintamallilla
 • Asiantunteva konseptisuunnittelu
 • Visuaalisuuden ja käyttökokemuksen suunnittelu
 • Sisältösuunnittelun ohjaus
 • Tekninen suunnittelu ja tuotanto
 • Kattava hakukoneoptimointi
 • Saavutettavuusasiantuntijan palvelut, kun niitä tarvitaan
 • Sisällöntuotanto ja sisällönsyöttö, mikäli niille on tarvetta
 • Tiiminne koulutus ja tuki
 • Projektin läpivienti tehokkaalla projektimallilla
 • Ammattimainen projektijohto ja aktiivinen viestintä
 • Kehittyneet projektityökalut
 • Kattava dokumentointi
 • Huolellinen testaus ja julkaisu
 • Sujuva siirtymä huolenpitoon ja jatkokehitykseen

Olemme tehneet viimeisten kahden vuosikymmenen aikana suuren määrän julkisia verkkopalveluita. Jokainen julkisen sektorin organisaatio ja sen tavoitteet ovat uniikkeja, mutta julkisen sektorin toimintatapojen yleinen ymmärrys tuo tekemiseen vankan pohjan.

Olemme hioneet projektimalliamme, työkalujamme ja toimintatapojamme perusteellisesti. Suhtaudumme avoimin mielin uudenlaisten käytäntöjen pilotointiin. Koska jokainen projektimme on yksilö, hyödynnämme kulloinkin sellaisia toimintatapoja ja prosesseja, jotka tuovat asiakkaalle eniten arvoa.

Tällaista meiltä kysytään usein julkisen sektorin projekteistamme

Kuinka paljon verkkosivuprojekti maksaa?

Verkkosivuprojektiemme hinnat lähtevät noin 20 000 eurosta. Tyypillisen projektimme veroton hinta on 30 000 – 90 000 euroa. Olemme vahvimmillamme keskisuurissa ja suurissa verkkosivuprojekteissa. Hinnoittelemme työt pääsääntöisesti kiinteällä hinnalla, joten kustannusriskit ovat projekteissamme pienet.

Kauanko julkisen sektorin verkkosivuprojektit kestää?

Verkkosivuprojektit ja niiden kesto ovat yksilöllisiä. Teemme pääasiassa keskisuuria ja suuria sivustoja, joiden suunnitteluun ja tuotantoon on hyvä varata tyypillisesti 4-8 kuukautta. Pienemmät kokonaisuudet, kuten kampanjasivustot tuotamme hyvin nopeallakin aikataululla.

WordPress ja Drupal, hallitsetteko molemmat?

Rakennamme verkkosivuja sekä WordPressillä että Drupalilla, jotka molemmat ovat maailman suosituimpiin kuuluvia julkaisujärjestelmiä. Teknologiatiimillämme on vankka osaaminen molemmista järjestelmistä. Sekä WordPress että Drupal ovat helppokäyttöisiä, luotettavia ja tietoturvallisia julkaisujärjestelmiä. Molemmat perustuvat avoimeen lähdekoodiin. WordPressiä suosimme pienemmissä ja keskisuurissa projekteissa. Drupal on vahvimmillaan suurilla verkkosivustoilla. Tutustu WordPressin ja Drupalin vertailuun.

Mistä tiedämme, että verkkosivuistamme tulee hyvät?

Tutkimme aktiivisesti asiakkaidemme tyytyväisyyttä ja käymme kunkin projektin jälkeen yhteisen palautekeskustelun. Asiakkaamme ovat työhömme tyytyväisiä. Saamme kiitosta sitä, että valtaosa yhdessä sovituista tavoitteista saadaan projekteissamme toteutettua. Saatamme teidät mielellämme yhteen sopivien järjestöasiakkaidemme kanssa, jos haluatte keskustella heidän kokemuksistaan.

Karhu on luottokumppani julkisiin verkkosivuhankkeisiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Kysy Timolta lisää

Timo Salminen asiakkuusjohtaja 050 518 0085

Tai lähetä meille viesti

Kun lähetät viestin, olemme sinuun yhteydessä. Pidämme datastasi huolta tietosuojasivullamme kuvatulla tavalla.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakkaita, joiden tyytyväisyyden eteen teemme töitä