World Dog Show 2025 asiakastarina
Asiakastarinat

Maailman suurin koiratapahtuma kerää liikennettä Helsingissä ja verkossa

World Dog Show on maailman suurin vuosittainen kansainvälinen koiranäyttelytapahtuma, joka kokoaa yhteen koiraharrastajia ympäri maailmaa. Tapahtuma on paitsi koiranäyttelyn suurtapahtuma, myös olennainen kohtauspaikka koirarakkaiden ihmisten yhteisölle. Vuonna 2025 tapahtuma järjestetään Helsingissä, ja sen järjestelyistä vastaa Suomen Kennelliitto.

Vuonna 2014 viimeksi Helsingissä järjestetty World Dog Show nosti tapahtuman tuotannollisesti aivan eri tasolle kuin aiemmin, ja siitä on tullut standardi, johon muita koiratapahtumia verrataan vielä kymmenen vuotta myöhemmin. Vuonna 2025 Kennelliitto pyrkii taas nostamaan rimaa korkeammalle. Yksi tärkeä osa-alue onnistuneessa tapahtumassa on verkkonäkyvyys, jota Kennelliitto ja Karhu Helsinki toteuttivat yhdessä wds2025.fi-sivustoprojektin osalta.

Wds2025.fi-sivusto on avainasemassa tapahtuman ennakkomarkkinoinnissa niin näytteilleasettajille, vieraille kuin jälleenmyyjillekin. Tapahtuman aikana sivusto puolestaan tarjoaa tietoa kävijöille, ja sivustoa tullaankin kehittämään vielä ennen vuoden 2025 tapahtumaa esimerkiksi ohjelmatietojen osalta. Sivustosta ei haluttu vain tavallista tapahtumasivustoa, ja sivustolla mukana onkin muun muassa hauskoja koirafaktoja sekä kattavaa matkailutietoa Helsingistä vierailukohteena. Myös visuaalisuuteen on panostettu.

Mukana laaja joukko tapahtumatuotannon ammattilaisia

WDS2025 järjestelyistä vastaavat Kennelliitto ja sen tytäryhtiö Showlink. Projektin määrittelyworkshopeissa olikin mukana laaja joukko koiratapahtumien ja tapahtumatuotannon ammattilaisia tuomarivastaavasta ohjelmatuottajaan sekä Kennelliiton rautainen viestintätiimi. Suunnitteluvaiheen sujuvuudesta kertonee jotain se, että yksi suurimmista huolenaiheista oli löytää etusivulle kaikki koiranäyttelyiden arviointikriteerit täyttävä kuva suomenlapinkoirasta. Kymmenille tuhansille silmäpareille näkyvän kuvan löytämisessä auttoi Kennelliiton jäsenyhdistys Lappalaiskoirat ry.

WordPress-multisitellä varauduttiin tulevaan

Karhu Helsinki on toteuttanut Kennelliitolle useita Drupal-sivustoja, mutta wds2025.fi-sivuston kohdalla päädyttiin WordPressiin keveyden, joustavuuden ja päivittäjäkokemuksen vuoksi. Sivusto rakennettiin alusta alkaen multisite-arkkitehtuurilla. Vuonna 2024 samalle pohjalle tullaan kustannustehokkaasti rakentamaan uudistuva koiramessut.fi.

Näyttävä visuaalisuus ilahduttaa myös päivittäjiä, sillä modernisti rakennetut ylläpitonäkymät natiiveilla Gutenberg-lohkoilla näyttävät ja tuntuvat lähes identtiseltä kuin julkinen sivusto. Teknisen toteutuksen lisäksi Karhun huolenpitotiimi avusti Kennelliittoa projektin toteutusvaiheessa sisällönsyötössä, jotta projekti saatiin aikataulussa kunnialla maaliin.

Uusi sivusto elää ja kehittyy

Ennen vuoden 2025 h-hetkeä sivustokokonaisuutta kehitetään vielä niin wds2025.fi:n kuin koiramessut.fi:nkin osalta. Osassa projekteista myös Karhulla suhtaudumme varauksin projektin vaiheistamiseen, mutta tässä työtapa oli yhdessä modulaarisen WordPressin kanssa enemmän kuin perusteltu. Karhu Huolenpito jatkaa Kennelliiton tiimin auttamista niin jatkuvassa kehityksessä kuin tapahtumaviikkojen kiireissä.

Lisätietoja antavat

Liisa Suoninen
Viestintäpäällikkö, Suomen Kennelliitto ry
liisa.suoninen@kennelliitto.fi

Atte Mäkinen
Asiakkuusjohtaja, Karhu Helsinki Oy
atte.makinen@karhuhelsinki.fi

Uudet verkkosivut? Ota yhteyttä!

Atte Mäkinen asiakkuusjohtaja 050 543 7697

Tai lähetä meille viesti

Kun lähetät viestin, olemme sinuun yhteydessä. Pidämme datastasi huolta tietosuojasivullamme kuvatulla tavalla.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. HTTP-virhekoodit – eli mitä näet silloin, jos nettisivu ei toimi kuten odotit
  2. Googlen ilmaiset koulutukset
  3. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä