Karhulla on asiaa

Karhut esit­täy­ty­vät: Web Developer Marilla

Katja Heiskanen

Karhu Helsingin työntekijöiden esittelysarja saa odotettua jatkoa! Tällä kertaa kysymyksiin vastaa web developer Marilla, työyhteisömme ilopilleri, joka mielellään ilahduttaa muita ja järjestää yhteisiä virkistystapahtumia.

Millainen on työhistoriasi Karhulla: miten ja milloin päädyit tänne?

Hain ensin avointa Sitebuilderin paikkaa, mutta kerkesin vastaanottaa toisen tehtävän ennen kuin Karhulta tuli päätös. Minut toivotettiin kuitenkin tervetulleeksi myöhemmin, jos tulee tarve vaihtaa työpaikkaa. Parin vuoden kuluttua otinkin yhteyttä ja olin niin onnekas, että minulle löytyi silloin töitä. Aloitin Karhulla elokuussa 2013.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Työni on pääasiassa uusien verkkosivustojen rakentamista yhdessä oman tiimini kanssa sekä aiemmin rakennettujen sivustojen ylläpitoa. Palavereja on aika maltillisesti, sillä pääasiassa tiimin projektipäälliköt hoitavat yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa. Varsinaisen työn lisäksi olen ollut mukana järjestämässä peli-iltoja ja kehittäjien virkistysiltoja.

Mitä arvostat työyhteisössä eniten?

Vaikea valita vain yhtä asiaa. Meillä on mahtava porukka ja osasta on tullut ystäviä, joita näen vapaa-ajallakin. <3 Meillä on myös paljon kivoja etuuksia ja erityisen paljon tykkään meidän vuosittaisista kesäjuhlista ja pikkujouluista, joihin avecitkin ovat tervetulleita. 🙂

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?

Ihan pienenä unelma-ammattini oli delfiininkouluttaja, josta haaveilin vähintään aina Särkänniemessä käydessä. Kerran oli lähellä, että olisin päässyt ”apulaiskouluttajaksi” esitykseen, mutta en ollut tarpeeksi rohkea sanomaan olevani vapaaehtoinen ja arpoessani joku toinen nappasi tehtävän itselleen. Vieläkin harmittaa, että missasin tämän mahdollisuuden. 😀

Vähän vanhempana unelma-ammattini oli lentäjä, mutta se haave romuttui lopullisesti siihen, kun näköni alkoi huonontua lukioaikana. Olen kyllä kuullut kollegoiltani, etteivät ihan ensimmäisenä näkisi minua tuossa tehtävässä. 😀

Mikä oli ensimmäinen tai mieleenpainuvin aikaisempi työpaikkasi? Mitä siitä on jäänyt mieleen tai opiksi?

Mieleenpainuvin aiempi työpaikkani on pieni mainostoimisto, joka oli ensimmäinen työni verkkosivujen parissa. Aloitin siellä ensin harjoittelujaksolla ja myöhemmin pääsin oikeisiin töihin. Työtehtävä oli mielenkiintoinen ja monipuolinen sekä ihmiset mukavia ja tunsin olevani onnekas, kun viihdyin niin hyvin töissä. Siellä löysin oman juttuni, jota tykkään tehdä ja huomasin arvostavani mukavaa työyhteisöä – samasta syystä olenkin viihtynyt Karhulla jo 8 vuotta.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aika kuluu pitkälti koirieni Milan ja Dellan kanssa. Dellan kanssa harrastan agilitya, molempien kanssa lenkkeillään yhdessä päivittäin ja käydään säännöllisesti retkeilemässä. Yhden kerran käytiin jopa reilun 40 km vaelluksella yhdessä Kolilla.

Marilla koiriensa Dellan ja Milan kanssa. Kuvaaja: Satu Tuominen

Kesäaikaan lemppareita ovat melominen ja uinti. Melomisharrastuksestakin saan tavallaan kiittää Karhua, sillä aloitin harrastuksen työkaverini innoittamana ja melontakavereina on useimmiten töistä saadut ystävät. Etelän reissuilla lemppareihin kuuluu myös snorklaaminen – siskon ansiosta nähtiin kerran mustekalakin. 🙂

Myös neulomista tulee harrastettua kausittain, yleensä ainakin ennen joulua löytyy intoa valmistaa perheelle pehmeitä paketteja. Viime vuosina neulominen on keskittynyt pitkälti ystävien pienokaisten tumppuihin ja sukkiin.

Retkeilet paljon luonnossa. Mikä on unelmaretkikohteesi tai mieleenpainuvin retkikohde?

Unelmaretkikohde olisi varmaan jossain Norjan upeissa maisemissa. Sinne olisi tarkoitus vielä joskus mennä, kun viime kesänä korona vesitti suunnitelmat.

Jo nähdyistä paikoista yksi suosikki on Repovesi. Se on niin kaunis, että sinne tekee mieli palata joka vuosi. Ja mieleenpainuvin reissu (vaikkei sitä varsinaisesti kysyttykään) on Kolin pidempi vaellus ystävän ja koirien kanssa. Mila oli tuolloin melkein 12-vuotias ja jaksoi hienosti mukana.

Mikä leivontahetki tai leipomiseen liittyvä tilanne Karhulla on jäänyt erityisesti mieleen?

Voiskohan tätä sanoa leivontahetkeksi, kun itse leipominen tapahtui kotona. Mutta siis yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli useampi vuosi sitten omat synttärit, joita vietettiin itse tekemieni juustokakkujen sekä työkaverini Javin valmistaman sangrian kera. <3

Mitä haluaisit oppia?

Laitesukellus on ollut pitkäaikainen haave, jota en ole saanut toteutettua. Eli haluaisin oppia sukeltamaan.

Supervoimasi?

Supervoima on vähän liian vahva ilmaisu. Mutta jos pitäisi sanoa jotain, missä olen hyvä, niin kivojen asioiden suunnittelussa ja järjestelyssä. 😀 Laitan usein jotain yhteistä tekemistä alulle sekä töissä että ystävien ja perheen kesken.

 

Tutustu myös muihin karhuihin:

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Google AI Overview – tekoälypohjaiset hakutulokset muuttavat hakukokemusta
  2. Google Analyticsin termit suomeksi
  3. Maailman vierailluimmat verkkosivustot
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje