Karhulla on asiaa

Googlen ilmaiset koulutukset

Joonas Hirn

Hakukonejätti tarjosi aiemmin live-koulutuksia, mutta on siirtänyt nyttemmin koulutustarjontansa lähes kokonaan verkkokursseiksi. Opiskeltavaa löytyykin digitaalisen markkinoinnin perusteista syvempään tuotetuntemukseen. Kokosimme tähän juttuun tällä hetkellä käytettävissä olevan Googlen maksuttoman koulutustarjonnan. Antoisia opintoja!

Digital Garage

Googlen Digital Garage on alusta, jolla Google tarjoaa ilmaisia verkkokursseja eri aiheista. Englanninkielisiä koulutuksia on tarjolla yli 120, joista tällä hetkellä parikymmentä löytyy myös suomeksi. Tutulla kotimaisella voi opiskella esim. johdatusta koneoppimiseen, yritysviestinnän perusteita tai vaikka yleisölle puhumista.

Digital Garagessa voi myös suorittaa digitaalisen markkinoinnin perusteiden sertifikaatin. 40-tuntinen sertifiointi koostuu 26 moduulista, joissa käydään läpi perusteet digimarkkinoinnin eri aiheista verkkonäkyvyyden parantamisesta mobiilimarkkinoinnin mahdollisuuksiin, videon hyödyntämiseen ja analytiikan lukemiseen.

Syyskuun alussa Google avasi yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa Digital Garage -oppimistilan Kluuviin, jossa tarjotaan koulutusta kasvotusten. Aiheet pyörivät vähemmän Googlen omien tuotteiden ympärillä ja liittyvät enemmän digitaalisen yhteiskunnan taitoihin. Syksylle on tarjolla esimerkiksi lasten koodikoulua, tekoälypajaa, CV:n hiomista ja tietoturvakurssia. Koulutukset ovat ilmaisia ja tarvittaessa osallistujille löytyy jopa kone lainaan.

Skillshop

Syyskuussa Google uudelleenbrändäsi Google Academy for Ads:in uudelle nimelle Skillshop. Aiemmalla nimellä palvelu ehti vanheta vain pari vuotta. Tarkoitus on kuitenkin sama: tarjota koulutusta Googlen tuotteisiin.

Oppimisympäristön kurssit voi suorittaa omaan tahtiin. Halutessaan voi osoittaa osaamisensa suorittamalla sertifioinnin, jotka ovat voimassa yleensä vuoden tai kaksi. Kurssit ovat ilmaisia, eikä niiden hyödyntäminen vaadi Googlen tuotteiden ostamista.

Suosituimmat kurssit käsittelevät Google Adsia, Analyticsia ja Marketing Platformia. Sisältö on vielä tällä hetkellä tarjolla vain englanniksi.

Ilmaista ja hyvin edullista kurssitarjontaa löytyy paljon. Osa materiaalista on tarjolla myös suomeksi.

Googlen maksuttomat koulutukset, Karhu Helsinki

Analytics Academy

Kävijätilastoinnin tarjoavaan Google Analyticsiin, datan visualisointiin tarkoitettuun Data Studioon ja analytiikka-asennuksia helpottavaan Google Tag Manageriin keskittynyt Analytics Academy tarjoaa ilmaista oppimateriaalia noviiseista ekspertteihin. Perusteiden lisäksi sivustolta löytyy kevyt katsaus Analyticsin maksulliseen raskaansarjan versioon Google Analytics 360:een. Sisältö on tarjolla tällä hetkellä englanniksi. Verkkokursseille voi rekisteröityä mukaan koska vain ja niille osallistuminen on ilmaista.

Googlen omien koulutusten lisäksi tukea internet-jätin tuotteiden käyttöön löytyy myös muilta tuottajilta. Esimerkiksi Udemy tarjoaa laajan valikoiman verkkokoulutusta, jonka hinta ei päätä huimaa. Vaikkapa Google Analyticsia käsitteleviä koulutuksia löytyy laidasta laitaan ja sopivimman vaihtoehdon voi valita vaikkapa kouluttajan aksentin perusteella.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Sisäiset linkit verkkosivustolla
  2. Huolenpito on palvelu ihmisiltä ihmisille
  3. NPS 85 – Huolenpitomme puisteli pölyt aiemmista tyytyväisyyskyselyiden ennätyksistä
Viime viikkoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje