Karhulla on asiaa

Googlen ilmaiset koulutukset

Karhu Helsinki 8

Hakukonejätti tarjosi aiemmin Suomessakin live-koulutuksia, mutta on siirtänyt nyttemmin koulutustarjontansa lähes kokonaan verkkokursseiksi. Opiskeltavaa löytyykin digitaalisen markkinoinnin perusteista syvempään tuotetuntemukseen. Kokosimme tähän juttuun tällä hetkellä käytettävissä olevan Googlen maksuttoman koulutustarjonnan. Antoisia opintoja!

Digital Garage

Googlen Digital Garage on alusta, jolla Google tarjoaa ilmaisia verkkokursseja eri aiheista. Englanninkielisiä koulutuksia on tarjolla yli 120, joista tällä hetkellä parikymmentä löytyy myös suomeksi. Tutulla kotimaisella voi opiskella esim. johdatusta koneoppimiseen, yritysviestinnän perusteita tai vaikka yleisölle puhumista.

Digital Garagessa voi myös suorittaa digitaalisen markkinoinnin perusteiden sertifikaatin. 40-tuntinen sertifiointi koostuu 26 moduulista, joissa käydään läpi perusteet digimarkkinoinnin eri aiheista verkkonäkyvyyden parantamisesta mobiilimarkkinoinnin mahdollisuuksiin, videon hyödyntämiseen ja analytiikan lukemiseen.

Digital Garagen suomenkielinen tarjonta on koottu omalle sivulleen.

Jos pidät enemmän webinaareista, Digital Garage tarjoaa myös niitä. Englanninkielinen weinaaritarjonta käsittelee verkkokursseista tuttuja aiheita, mutta tarjoaa tukea myös esim. oman cv:n laadintaan, näyttävien esitysten tekemiseen ja perheen suojaamiseen digimaailman vaaroilta. Webinaarit ovat ilmaisia.

Menneiden vuosien pandemia muutti monen tapoja tehdä töitä. Google kokosi Digital Garageen oman osionsa etänä tehtävään työskentelyyn, opiskeluun ja opettamiseen liittyen. Osa sisällöistä ohjaa Think with Google -blogiin, mutta sivuilta löytyy myös paljon aivan käytännön vinkkejä, esim. videopuheluiden soittamiseen ja Googlen työkalujen tehokkaaseen käyttöön yhdessä muiden kanssa.

Skillshop

Aiemmin Google Academy for Ads -nimellä tunnettu oppimisalusta uudelleenbrändättiin ja tunnetaan nykyään nimällä Skillshop. Sivusto tarjoaa koulutusta Googlen omiin tuotteisiin.

Oppimisympäristön kurssit pääsee suorittamaan omaan tahtiinsa. Halutessaan voi osoittaa osaamisensa suorittamalla sertifioinnin, jotka ovat voimassa yleensä vuoden tai kaksi. Kurssit ovat ilmaisia, eikä niiden hyödyntäminen vaadi Googlen tuotteiden ostamista.

Suosituimmat kurssit käsittelevät Google Adsia, Analyticsia ja Marketing Platformia. Sisältö on vielä tällä hetkellä tarjolla vain englanniksi.

Ilmaista ja hyvin edullista kurssitarjontaa löytyy paljon. Osa materiaalista on tarjolla myös suomeksi.

Googlen maksuttomat koulutukset, Karhu Helsinki

Analytics Academy

Kävijätilastoinnin tarjoavaan Google Analyticsiin, datan visualisointiin tarkoitettuun Looker Studioon ja analytiikka-asennuksia helpottavaan Google Tag Manageriin keskittynyt Analytics Academy tarjoaa ilmaista oppimateriaalia noviiseista ekspertteihin. Perusteiden lisäksi sivustolta löytyy kevyt katsaus Analyticsin maksulliseen raskaansarjan versioon Google Analytics 360:een. Sisältö on tarjolla tällä hetkellä englanniksi. Verkkokursseille voi rekisteröityä mukaan koska vain ja niille osallistuminen on ilmaista. Googlen kävijäseurantatyökalun uusimmasta versiosta Google Analytics 4:sta löytyy vielä suppeasti materiaalia, mutta tarjolla on reilu nelituntinen Google Analytics Certification -paketti nelosversion ihmeistä.

Myös muuta tarjontaa löytyy

Googlen omien koulutusten lisäksi tukea internet-jätin tuotteiden käyttöön löytyy toki myös muilta tuottajilta. Esimerkiksi Udemy tarjoaa laajan valikoiman verkkokoulutusta, jonka hinta ei päätä huimaa. Vaikkapa Google Analyticsia käsitteleviä koulutuksia löytyy laidasta laitaan ja sopivimman vaihtoehdon voi valita vaikkapa kouluttajan aksentin perusteella.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

6
2
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Terminaalimultiplekseri tmux – ystävä, johon voi luottaa
  2. Karhu Kaizen: Verkkopalvelun jatkuva optimointi datavetoisesti
  3. Miksi sähköposti menee roskapostiin?
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje