WordPress-osaaja – tule meille töihin!

Karhun henkilöstöstä puolet on erilaisia web-kehittäjiä, jotka hallitsevat modernit julkaisujärjestelmät, kuten Drupalin ja WordPressin. Meillä Drupal- ja WordPress-osaajat toimivat kolmessa tiimissä, joista kustakin löytyy jompaan kumpaan tai molempiin julkaisujärjestelmiin erikoistuneita osaajia.

Omien WordPress-osaajiemme ansiosta voimme tuottaa uudet verkkosivustot maailman suosituimmalla julkaisujärjestelmällä in-housena, eli ilman alihankintaa tai ulkoistamista.

WordPress-kehittäjät vastaavat WP-sivustoille tehtävistä muutoksista, jotka vaativat osaamista julkaisujärjestelmän teknisestä puolesta. Tällaisista esimerkkejä ovat:

  • Merkittävät muutokset sivuston ulkoasuun
  • Lisäosien (esim. evästetyökalun) asennukset
  • Monimutkaisemmat räätälöinnit kävijäseurantaan

Hyvä WordPress-osaaja tuntee WordPress-alustan rakenteen ja ominaisuudet, on luova ja ratkaisukeskeinen. Hän on hyviä kommunikoimaan tiiminsä kanssa ja ymmärtää asiakkaiden tarpeet ja toiveet.

Kiinnostaako työ WordPress-osaajana?

Jos et laske itseäsi vielä potentiaaliseksi ammattilaiseksi, tässä muutama vinkki siihen, miten voit kasvattaa osaamistasi:

  1. Opettele web-kehityksen perusteet. Tutustu HTML- ja CSS-kieliin sekä WordPressin perustana toimiviin PHP-ohjelmointikieleen ja JavaScriptiin. Nämä linkit johtavat ilmaiseen W3Schools:in materiaaliin, mutta vastaavia kursseja löytyy netistä tarjolla monenlaisia.
  2. Kokeile rohkeasti WordPressin asentamista ja sen eri toimintoja. Muokkaa sivuston ulkoasua teemaa editoimalla ja laajenna julkaisujärjestelmän toimintoja lisäosien avulla. Kun taidot karttuvat, kokeile räätälöidä sisältöeditoria.
  3. Parhaiten taidot karttuvat käytännön projekteissa. Luo verkkosivut harrastusseuralle, lemmikkisopulillesi tai vaikka auringonkukkien kasvatusprojektin seurantaan.
  4. Syvennä osaamistasi tutustumalla WordPressin erikoisuuksiin. Esim. WordPress API -rajapinta, WordPressin koodauskäytännöt, ohjeet teemojen muokkaukseen, ja saavutettavuuteen liittyvät käytännöt ovat arvokasta osaamista.
  5. Liity WordPress-yhteisöön osallistumalla keskusteluun tai vaikka tapaamisiin.
  6. Tee osaamisesi näkyväksi. Tee tili versionhallintaan ja julkaise sinne tuottamaasi koodia tai kokoa portfolioon työnäytteitäsi.

Jos olet WordPress-ammattilainen ja työskentely innostavien työkavereiden ja projektien parissa kiinnostaa, laita meille viesti! Olemme aina kiinnostuneita uusista WordPress-osaajista ja vastaamme yhteydenottoosi satavarmasti.

Alkuvuoden WordPress-osaajien haku Junior- ja Senior-tehtäviin päättyi 27.2.2023, mutta voit osallistua avoimeen hakuun laittamalla viestin kehitystiimien esihenkilölle Camilla Kuntsille. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@karhuhelsinki.fi.

Ps. Sivun pääkuvassa teknologiapäällikkömme Kimmo koodin kimpussa. Ei se joka päivä ole tuollaista.