Karhulla on asiaa

Karhut esit­täy­ty­vät: har­joit­te­li­jam­me Jeremi

Camilla Kuntsi 1

Karhujen esittely saa jatkoa! Haastattelussa on taitava kehittäjäharjoittelijamme Jeremi. Jeremi on aloittanut harjoittelunsa Karhulla tammikuussa 2023 ja nyt harjoittelu lähenee loppuaan. Millainen Jeremin harjoittelukokemus Karhulla on ollut? Mitä hän on oppinut harjoittelun aikana?

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?

Ihan pienenä unelma-ammattini oli astronautti, mutta ahtaissa paikoissa oleminen pitkiä aikoja ei ollutkaan lopulta niin hyvä ajatus. Hakkeri oli unelma-ammattini pidempään. Yläkoulussa havahduin, ettei se ole ehkä kuitenkaan ihan ammatti, jota tavoitella.

Yläkoulun aikana haaveeni vaihtuivat realistisempaa ammattia kohti web-kehityksen parissa ja sillä tiellä olen edelleen.

Mitä opiskelet?

Opiskelen Business College Helsingissä kaksoistutkintoa tieto- ja viestintätekniikan puolella, tarkemmin web-kehitystä. Lukion puolella opiskelin perusaineita: äidinkieltä, pitkää englantia, pitkä matematiikka, terveystietoa ja yhteiskuntaoppia – nämä kaikki aineet myös kirjoitin. Ajattelin, että olisin kirjoittanut myös fysiikan, mutta sen pitkänä opiskeleminen ei mahtunutkaan enää mukaan. Opintoni ovat hyvin loppusuoralla ja valmistun kesäkuun alussa.

Miten päädyit harjoitteluun Karhulle?

Business College Helsingillä on sopimuksia yritysten kanssa harjoittelupaikoista. Aloin etsimään harjoittelupaikkaa sitä kautta ensimmäisenä, mutta paikat olivat ehtineet jo mennä, vaikka olin ajoissa liikkeellä. Sen jälkeen aloin etsimään harjoittelupaikkaa itse ja työ oli valtava.

Karhulle laitoin hakemuksen ensimmäisten joukossa ja vastausta odotellessa ehdin laittaa monia muitakin hakemuksia. Lähetin yhteensä 50-60 hakemusta ja hakemisen aikana alkoi jopa tuntua siltä, että pian loppuvat paikat, joita hakea.

Huomasin hakemisen aikana, että monilla tämän alan yrityksillä omat verkkosivut ovat jääneet vähemmälle panostukselle, mutta Karhu oli poikkeus. Karhun sivut tekivät vaikutuksen, sillä ne ovat modernit ja simppelit. Löysin helposti tietoa Karhun asiakkaista ja mitä Karhu tarkalleen tekee. Löysin myös tietoa, millä työkaluilla Karhulla tehdään ja tuli sellainen tunne, että yritys on sopiva ja voisin päästä tänne harjoitteluun. Pääsinkin haastatteluun Karhulle ja sain harjoittelupaikan.

Mitä olet oppinut harjoittelun aikana?

Eniten olen oppinut front-endiä. Back-endin serveri puolella olen myös kehittynyt. Kielistä eniten olen oppinut PHP:tä.

Tiimin kanssa ja projektissa työskennellessä olen saanut oppia, miten oikeasti työelämässä kehitetään verkkosivuja sekä millä tavalla voidaan hyödyntää erilaisia tekniikoita ja työtapoja. Olen oppinut, miten verkkosivuja tehdään tehokkaasti ja saadaan hyvä lopputulos. Olen saanut myös kokemusta työelämästä ylipäätään.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla pelaan kavereiden kanssa tai käyn frisbeegolfaamassa, tykkään myös säätää autojen kanssa. Frisbeegolfia olen harrastanut ihan alakouluikäisestä asti ja aika säännöllisesti käyn heittelemässä edelleen.

Millainen harjoittelukokemuksesi Karhulla on ollut?

Todella hyvä kokemus! Koen, etten olisi voinut saada parempaa kokemusta mistään muualta. Karhulla olen saanut vastuuta, mutta silti ei ole oletettu, että osaisin kaiken. Olen saanut aina apua ja ei ole tullut suorituspaineita työtehtävistä. Yrityksenä Karhu Helsinki on mahtava, koska täällä välitetään työntekijöistä ja on hyvä työilmapiiri. En tiedä toista vastaavaa työpaikkaa.

Mitä on luvassa seuraavaksi harjoittelun jälkeen?

En ole sulkenut mitään vaihtoehtoja pois jatko-opiskelemisen suhteen. Olen miettinyt esimerkiksi AMK-opintoja tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi.

Tällä hetkellä en kuitenkaan koe, että on oikea aika jatkaa opintoja eteenpäin vaan minua motivoi enemmän konkreettinen työn tekeminen. Halua nähdä tätä työtä ja alaa lisää käytännössä.

Olen saanutkin vakituisen työpaikan Karhulta ja jatkan harjoittelun jälkeen web developer & DevOps-asiantuntijan tehtävässä. Teen siis jatkossakin kehittäjän tehtäviä, mutta vastuulleni kuuluu myös DevOps-tehtäviä yhdessä teknologiapäällikkömme Kimmon kanssa.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

1
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Nix pelastaa legacy-projektit
  2. Karhut esittäytyvät: Tuomas Sauliala
  3. Googlen ilmaiset koulutukset
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje