WordPress-verkkosivujen hinta

Hinta on yksi tärkeimmistä syistä, miksi asiakkaamme valitsevat WordPressin ja miksi se on Suomen ja maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Hinnan lisäksi muutkin WordPressin hyödyt ovat vakuuttavat.

WordPress-ohjelmisto perustuu ns. avoimeen lähdekoodiin ja kuka tahansa voi ladata sen verkosta ilmaiseksi. WP:tä tarjotaan myös maksullisina versioina, jotka ovat pääsääntöisesti edullisia. Itse ohjelmistosta aiheutuva kustannus on yleensä nolla euroa tai lähellä sitä.

WordPress-sivuston kokonaiskustannukset sen elinkaaren aikana ovat maltilliset. Kustannuksiin vaikuttaa moni tekijä ja kerromme niistä lisää tällä sivulla.

Mitä WordPress-verkkosivut maksavat

WordPress-verkkosivujen ja -projektien hintahaarukka on valtava. WP:n joustavuudesta kertoo se, että järjestelmä soveltuu maksuttoman henkilökohtaisen blogisivuston ja miljoonainvestoinnilla tuotettavan bisneskriittisen yrityssivuston moottoriksi sekä mitä erilaisimpiin verkkopalveluihin näiden kahden ääripään välissä.

WordPressillä saa tehtyä toimivan verkkosivuston ilmaiseksi ja omin voimin, ilman erityisempää teknistä osaamista. Tällaisia omatekoisia maksuttomia WP-sivustoja on maailmassa lukuisia. 

Maksullisten WordPress-sivustojen hintahaarukka ulottuu satasista miljooniin

Ammattimaisesti tuotetun WP-sivuston voi ostaa alkaen muutamalla sadalla eurolla sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä markkinoilta. WordPress soveltuu kuitenkin myös mittaviin ja vaativiin verkkopalveluhankkeisiin, joiden kustannus liikkuu sadoissa tuhansissa tai miljoonissa euroissa.

Valtaosa Karhu Helsingin WordPress-projekteista on kustannuksiltaan välillä 25 000 – 90 000 euroa

Piirroskuva karhu istuu

Me Karhu Helsingissä olemme keskittyneet laadukkaisiin ja yksilöllisesti tuotettuihin WordPress-sivustoihin, jotka palvelevat yrityksiä ja järjestöjä. Meillä WP-sivustojen hinta on alkaen 20 000 euroa sisältäen Suomen kokeneimpiin kuuluvan digitaalisen tiimin tekemän konseptoinnin, suunnittelun ja tuotannon. Valtaosa WP-projekteistamme on kustannuksiltaan välillä 25 000 – 90 000 euroa.

Lue blogistamme myös erilaisista projektien hinnoittelumalleista ja niiden vaikutuksesta päätoksentekoon.

WordPress-projektin hinta on kilpailukykyinen

WordPress on tehokas työväline verkkosivujen rakentamiseen. WP-sivusto syntyy kokeneelta tekijältä nopeammin ja pienemmällä työmäärällä kuin useimmilla muilla julkaisujärjestelmillä. WordPress-sivuston edellyttämä alkuinvestointi on yleensä pienempi kuin esim. Drupal-järjestelmällä rakennetuissa verkkosivustoissa.

WordPress-sivuston jatkokehityskään ei vaadi jätti-investointeja

WordPress on kustannustehokas alusta verkkosivuille, joita halutaan kehittää aktiivisesti ja ketterästi. Uusien ominaisuuksien rakentaminen sekä sivuston käyttökokemuksen tai visuaalisuuden kehittäminen onnistuu kohtuuhintaan, kun sivuston tekninen pohja on asiantuntevasti suunniteltu. WP-sivustolla ei yleensä käy niin, että jotkin jo tehdyt ratkaisut sulkisivat ovia jatkokehitykseltä tai tekisivät siitä kohtuuttoman kallista.

Valmiit lisäosat laskevat WordPress-sivuston hintaa

WordPressiin on tarjolla tuhansia valmiita plugin-lisäosia, jotka ovat joko maksuttomia tai niitä voi hyödyntää pientä maksua vastaan. Lisäosia hyödyntämällä WP-sivustolle saadaan maksutta tai pienellä hinnalla ominaisuuksia, joiden toteutus vain yhtä sivustoa varten maksaisi tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja.

Valmiit lisäosat tuovat tehoa ja säästöjä WP-projekteihin. Laadukkaiden ja tietoturvallisten lisäosien valinta edellyttää kuitenkin asiantuntemusta.

Valmiit lisäosat madaltavat sekä WP-sivuston rakentamisen että jatkokehityksen kustannuksia. Lisäosien valitseminen edellyttää kuitenkin asiantuntemusta, koska niiden teknologian ja tietoturvan taso vaihtelee suuresti. Laadukkaalle yritys- tai järjestösivustolle on mielekästä valita vain korkeatasoisimpia plugineita, joiden luotettavuuteen, turvallisuuteen ja jatkokehitykseen on perusteltua uskoa.

WordPressin joidenkin lisäosien maksullisuus on hyvä ottaa huomioon, kun sivuston elinkaarikustannuksia arvioidaan. Plugineita tarjotaan usein kuukausi- tai vuosimaksulla. Suuremman yrityksen tai järjestön verkkosivuilla lisäosakulut eivät ole suhteessa merkittäviä, mutta pienemmälle sivuston omistajalle niiden merkitys voi olla suuri.

WordPress toimii kevyessä ja edullisessa palvelinympäristössä

WordPress ei vaadi toimiakseen raskasta ja kallista palvelinympäristöä. Tämä madaltaa WP-sivuston elinkaarikustannuksia. Useimmat muut bisneskäyttöön soveltuvat julkaisujärjestelmät vaativat enemmän palvelinresursseja.

WP-sivusto voidaan tarjoilla kävijälle jopa kokonaan maksuttomasta tai muutamia euroja kuukaudessa maksavalta palvelimelta. Meillä Karhu Helsingissä tuotetun täysimittaisen yrityssivuston saa tarjoiltua kävijöille kotimaisessa, luotettavassa ja tietoturvallisessa palvelinympäristössä, jonka alkaen-hinta on reilusti alle sata euroa kuukaudessa.

Suurin säästö tulee WordPressin helppokäyttöisyydestä

Kokemuksemme mukaan WP:n suurin taloudellinen hyöty tulee siitä, että järjestelmällä on helppoa ja nopeaa tuottaa ja päivittää verkkosivujen sisältöä. Kun sivusto on käytössä useita vuosia, sen päivittämiseen kuluvalla työajalla voi olla suurempi taloudellinen merkitys kuin sivuston rakentamiseen, ylläpitoon tai kehittämiseen kuluvilla euroilla.

Helppokäyttöisen julkaisujärjestelmän tuoma säästö verkkosivujen elinkaaren aikana nousee helposti kymmeniin tuhansiin euroihin

Piirroskuva karhu kävelee

Julkaisujärjestelmien helppokäyttöisyydessä on suuria eroja. Helppokäyttöisellä julkaisujärjestelmällä, kuten WordPressillä, yrityksen verkkosivuille saa päivitettyä vaikkapa yksittäisen tuotetiedon viidessä minuutissa. Haastavammalla järjestelmällä sama päivitys voi viedä puoli tuntia. Jos tuotepäivityksiä tehdään vuodessa esimerkiksi 200 kpl, säästää helppokäyttöinen julkaisujärjestelmää työaikaa 80 tuntia vuodessa. Kun lasketaan yhteen kaikki sisällönhallintaan kuluva aika, helppokäyttöisen julkaisujärjestelmän tuoma säästö verkkosivujen elinkaaren aikana nousee helposti kymmeniin tuhansiin euroihin.

WP on yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä julkaisujärjestelmistä, joten sen valitsevat yritykset ja järjestöt hyötyvät myös suurimmista säästöistä sivuston elinkaaren ajalla. Mitä enemmän hallintanäkymien helppokäyttöisyyteen kiinnitetään huomiota sivuston teknisessä tuotannossa, sitä suuremmat ovat säästöt.

Blogissamme kerromme lisää siitä, kuinka paljon säästöjä helppokäyttöinen julkaisujärjestelmä voi tuoda.

WordPressin taloudelliset hyödyt tulevat parhaiten esiin, kun järjestelmää hyödynnetään osaavan kumppanin kanssa. Lue lisää siitä, miksi WordPress-toimistoksenne kannattaa valita Karhu Helsinki.

Tehdäänkö yhteistyötä? Ota yhteyttä!

Kysy Timolta lisää

Timo Salminen asiakkuusjohtaja 050 518 0085

Tai lähetä meille viesti

Kun lähetät viestin, olemme sinuun yhteydessä. Pidämme datastasi huolta tietosuojasivullamme kuvatulla tavalla.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakkaita, joiden tyytyväisyyden eteen teemme töitä