Rakennamme verkkosivustoja Drupalilla ja WordPressillä. Molemmat ovat Suomen ja maailman suosituimpiin kuuluvia julkaisujärjestelmiä.

Molemmat ovat luotettavia ja tietoturvallisia ja ne soveltuvat monenlaisten verkkopalveluiden moottoriksi. Molemmilla on esittää uskottavia referenssejä suurista ja strategisesti tärkeistä tunnettujen yritysten ja järjestöjen verkkopalveluista sekä maailmalla että kotimaassa.

Molemmat perustuvat avoimeen lähdekoodiin ja niitä kehittää laaja kansainvälinen avoimen lähdekoodin yhteisö. Järjestelmät itsessään ovat maksuttomia. 

Seuraavassa laitamme rinnakkain WordPressin ja Drupalin ja katsomme, mikä niissä on yhteistä ja miten ne eroavat toisistaan. Listaamme myös kunkin järjestelmän erityisiä vahvuuksia.

WordPress vs. Drupal – mikä järjestelmiä yhdistää ja erottaa

  WordPress Drupal
Helppokäyttöinen päivittäjälle Kyllä Kyllä
Sopii saavutettaville verkkosivuille Kyllä Kyllä
Sopii sivustoille, joissa mobiilikäyttökokemus on erityisen tärkeä Kyllä Kyllä
Sivuston visuaalisuuden voi suunnitella rajoituksetta Kyllä Kyllä
Modulaariset sivupohjat käytettävissä Kyllä Kyllä
Perustana avoin lähdekoodi Kyllä Kyllä
Suhde maksullisuuteen Järjestelmä maksuton, paljon maksullisia lisäosia Järjestelmä maksuton, lisäosat pääsääntöisesti maksuttomia
Järjestelmän tuntevien teknisten asiantuntijoiden lukumäärä Tuhansia Suomessa, miljoonia maailmalla Useita satoja Suomessa, satoja tuhansia maailmalla
Minkälaisilla sivustoilla vahvimmillaan Pienet ja keskisuuret sivustot Keskisuuret ja suuret sivustot
Projektikustannukset Pienissä projekteissa edullinen, projektien kasvaessa kulut voivat kasvaa enemmän kuin lineaarisesti Pienissä projekteissa suhteellisesti enemmän työtä ja kustannuksia, kustannusteho vahvistuu projektin kasvaessa
Erityisiä vahvuuksia Pienten sivustojen perustaminen ja kehitys ketterästi

Blogisisällöt, ajankohtaisen sisällön virta

Kevyt tekninen rakenne, toimii edullisessa palvelinympäristössä

Varteenotettava verkkokauppatuote osana julkaisujärjestelmää

Enemmän osaajia Suomessa kuin millään muulla julkaisujärjestelmällä

Suuret verkkopalvelut, skaalautuvuus

Kehittynyt informaatioarkkitehtuuri ja monipuoliset loogiset yhteydet eri sisältöjen kesken

Hienojakoiset käyttäjäoikeudet

Integraatiot

Proaktiivinen tietoturvan valvonta

Sovelluskehitys, melkein mitä tahansa voi rakentaa Drupalin päälle

 

Wordpress vs. Drupal

Me Karhu Helsingissä pidämme sekä WordPressistä että Drupalista. Suosittelemme kuhunkin projektiin sitä järjestelmää, jolla uskomme parhaiten päästävän asiakkaan tavoitteisiin.

WordPressiin on taipumus päätyä hieman pienemmissä ja Drupaliin hieman suuremmissa projekteissa

Tyypillisesti päädymme suosittelemaan WordPressiä pienissä ja keskikokoisissa ja Drupalia keskikokoisissa ja suurissa verkkosivuprojekteissa. Arvioinnin pohjana oleva projektin suuruus ei perustu sisällön tai kävijöiden määrään vaan enemmänkin tietorakenteen monipuolisuuteen.

Mitä enemmän rakennettavassa palvelussa tarvitaan monipuolista informaatioarkkitehtuuria, informaation tasoja ja keskinäisiä yhteyksiä sekä hienostuneita käyttäjäoikeuksia, sitä vahvemmalla Drupal on. Myös suuremmat integraatiot puoltavat usein Drupalin valintaa. Toisaalta mitä enemmän painotetaan nopeutta ja edullisuutta, sitä kiinnostavammaksi nousee WordPress. Arviointi on tarpeen tehdä huolellisesti jokaisen projektin sisällön ja tavoitteiden pohjalta. Me olemme valmiina toimimaan kumppaninanne tässä arvioinnissa.

Lue lisää WordPressistä
Lue lisää Drupalista
Ota yhteyttä ja kysy lisää

Lähetä meille viesti

Form first
Form second
Checkboxes

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi 4-6 viikon välein. Jos toivot yhteydenottoa, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Tilaa blogimme sähköpostiisi tai kysy lisää