Karhulla on asiaa

Miksi emme suosittele Drupal Commerce -verk­ko­kaup­paa (lähes) kenellekään?

Atte Mäkinen 3

Olemme Karhulla rakentaneet verkkosivustoja Drupalilla yli kymmenen vuotta, ja vuosien varrella myös useita merkittäviä verkkokauppoja Drupal Commerce -pohjalle. Mutta siinä missä Drupal on Karhulla aktiivisesti käytetty julkaisujärjestelmä, Drupal Commercea emme enää juurikaan käytä. Saamme säännöllisesti kyselyitä Drupal Commerce -toteutuksista, mutta käytännössä aina päädymme suosittelemaan jotain muuta verkkokauppa-alustaa. Mutta miksi?

Drupal Commerce on jäänyt kehityksessä jälkeen

 1. Drupal commerce tarjoaa kaupan perustukset – muut alustat tarjoavat valmiin kiinteistön
  Vertauskuvallisesti siinä missä monen muun verkkokauppajärjestelmän kanssa voi aloittaa rakennuksen sisustamisesta ja kassalinjaston rakentamisesta, täytyy Drupal Commercen kanssa rakentaa ensin kaupalle lattia, seinät ja katto. Tämä tietenkin mahdollistaa erittäin laajan kustomoinnin ja kaupasta saadaan juuri sellainen kuin halutaan
 2. Rajoitettu määrä lisäosia ja valmiita integraatioita
  Drupal Commerce tarjoaa valikoiman lisäosia ja laajennuksia, mutta niiden määrä on rajallinen verrattuna muihin verkkokaupparatkaisuihin. Kokeneet kehittäjämme kyllä rakentavat integraation mihin tahansa järjestelmään, mutta esimerkiksi WooCommercen kanssa pääsemme huomattavasti helpommalla.
 3. Elinkaaren hallinta on työlästä
  Siinä missä itse Drupalille julkaistavat tietoturvapäivitykset ovat vakaita ja toimivia, ovat Drupal Commercen osalta päivitykset osoittautuneet epävarmoiksi. Koska jokainen Drupal Commerce -kauppa on rakennettu perustusten päälle hieman eri tavalla, eivät päivitykset ole aina toimineet suoraan paketista, vaan sivuston päivityksiä varten on ollut tarpeen tehdä muutoksia sivuston lähdekoodiin.

Markkinoilla on parempia vaihtoehtoja

Kokemuksiemme mukaan Drupal Commerce -projektit ovat karusti sanottuna työläitä ja kalliita. Syynä ovat pääosin edellisen listan kohdat. Vaikka saisimmekin mahdollisesti laskutettua suuren osan työstä, ei meille ole mielekästä tehdä työtä jonka tiedämme kannattamattomaksi asiakkaillemme.

Vaikka Drupal Commerce voi olla sopiva valinta tietyille erikoistuneille projekteille, markkinoilla on useita muita verkkokaupparatkaisuja, jotka tarjoavat tyypillisesti paremman tasapainon kustannusten, monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden suhteen. Pienempiin projekteihin tarjolla on WooCommerce ja Shopify, suuremmissa esimerkiksi Magento, Optimizely tai muut kaupalliset tuotteet.

Karhun valinta on WooCommerce

Haluamme tarjota palveluita joiden menestykseen todella uskomme. Siksi valintamme verkkokaupan moottoriksi on tyypillisesti WordPressin päälle rakentuva WooCommerce. Suosituksemme taustalla on laaja alustojen vertailu, ja esimerkiksi Shopifyihin verrattuna olemme todenneet WooCommercen palvelevan tyypillistä asiakastamme merkittävästi paremmin. Valinta riippuu tietenkin aina tilanteesta, ja esimerkiksi yksinyrittäjälle Shopify voi olla erinomainen valinta.

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta n. 25 % markkinaosuudella. Laaja lisäosien valikoima mahdollistaa kustannustehokkaat projektit. Intuitiivinen käyttöliittymä tekee tuotteiden lisäämisestä, tilausten hallinnasta ja raportoinnista vaivatonta. WooCommerce skaalautuu joustavasti eri kokoisiin yrityksiin ja tarjoaa samalla runsaasti räätälöintimahdollisuuksia yksilöllisten bränditarpeiden täyttämiseksi. Olemme toteuttaneet niin pieniä yksinkertaisia kauppoja kuin laajoja integraatioita ja kustomointia vaativia, jälkimmäisestä esimerkkinä shop.gs1.fi eli GS1-verkkokauppa.

WooCommercen etuna on tietenkin myös se, että WordPressiin pohjautuvana voimme tarjota saman ensiluokkaisen käyttökokemuksen sekä verkkosivuston että verkkokaupan puolella, ja sivusto ja kauppa asuvat saumattomasti yhdessä. Olemme käyttäneet runsaasti aikaa WordPressin päivittäjänäkymien helppokäyttöisyyden eteen, ja kaikki tämä työ näkyy myös verkkokaupan ylläpidossa. Myös tietoturvan osalta hyvin rakennettu ja ylläpidetty WooCommerce on turvallinen valinta, ja avoin lähdekoodi varmistaa toimittajariippumattomuuden.

Keskustellaanko tarpeistanne verkkokaupalle?

Mikäli kysyt meiltä Drupal Commercea, vastauksemme on 95 % varmuudella suositus muulle järjestelmälle. Mikäli Drupal Commerce todella on perusteltu, teemme projektin mielellämme!

Jos olet kiinnostunut rakentamaan toimivan ja menestyvän verkkokaupan, olethan yhteydessä ja jutellaan, mikä olisi oikea valinta juuri teille!

Atte Mäkinen asiakkuusjohtaja 050 543 7697

Tai lähetä meille viesti

Kun lähetät viestin, olemme sinuun yhteydessä. Pidämme datastasi huolta tietosuojasivullamme kuvatulla tavalla.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

1
1
0
1
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
 1. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
 2. Koira työpaikalla – Karhu Helsingissä toimistokoirat ovat tervetulleita
 3. Uusi ura koulutusohjelman kautta — haastattelussa kolme karhua
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje