Karhulla on asiaa

Kesää ja kohtaamisia

Karhu Helsinki

Meillä Karhulla eletään kesästä kesään. Jos luonnossa ainakin noilla ruskeilla otsoilla vuodenkierto starttaa talviunien jälkeen, meillä tilikausi ja tekemisen syke saavat vauhdin kesän jälkeen. Näin kesälomakauden koittaessa voikin tähyillä vähän taustapeiliin.

Syyskautemme starttasi loppukesän auringossa, kun patoutumaan päässyt livejuhlien kaipuu saatiin vihdoin purettua. Päivitimme näkymme siitä, mihin Karhulla uskomme ja mitä kohti etenemme. Vuoden aikana työstimme myös arvomme yhdessä koko porukalla entistä kirkkaammiksi.

Syksyllä päivitimme kymmenittäin asiakkaittemme Drupal 8 -sivustoja uusimpaan 9-versioon.

Talvi ja kevät ovat olleet melkoista myllerrystä niin Suomessa kuin maailmallakin. Sen vastapainona nautimme kevään ajan toimistolla viikoittain yhteistä aamiaista. Palasimme alkuvuodesta normaaliin maks. 80 prosentin etätyömalliimme ja linjoilta tutut työkaverit tulivat tutuiksi myös ihanan Bulevardin toimistokeittiön pöydän ympärillä. Pääsiäisen suklaamunajahti toteutettiin ajan henkeen kuuluen hybridimallilla, kun munia pääsi etsimään sekä toimistolla livenä kirmaten että omilta sivuiltamme virtuaalisesti.

Vuoden aikana saimme uusia kasvoja niin kehittäjäpuolelle, Huolenpidon tiimiin kuin projektijohtoomme ja lisäksi vahvistimme lähijohtamista uusilla rekrytoinneilla: meitä on nyt Karhulla reilut 40 asiantuntijaa. Kevään aikana olemme päässeet taas tapaamaan lukuisia asiakkaitamme ihan kasvokkain. Samoin saimme tutustua moneen ihan uuteen kumppaniin, kun toteutimme uudet sivustot esimerkiksi Kansallisteatterille, Myllyn Parhaalle, Fiskars Groupille ja verkkokaupan GS1:lle.

Analytiikkapuolella kevät toi paljon uutta, kun Google ilmoitti vanhan Universal Analyticsin tuen päättyvän ja julisti ykköstuotteekseen Analytics 4:n. Hyvin paljon mielenkiintoa kerännyt vaihtoehto Googlen kävijäanalytiikalle on Matomo, joka toimii myös ilman evästeitä. Loppukeväästä aloitimme koulutukset asiakkaillemme näiden uusien työkalujen pariin ja vastaanotto on ollut erittäin lämmin.

Vahva saavutettavuustiimimme on työskennellyt tiiviisti omien projektiemme parissa, mutta sen lisäksi toiminut ulkopuolisena saavutettavuusasiantuntijana myös asiakkaille, joiden palveluita emme ole Karhulla rakentaneet, mutta jotka haluavat tarkistaa sivustonsa saavutettavuuden tason tai kaipaavat vinkkejä kehitykseen.

Vaikka katseet ovat tässä vaiheessa tiukasti kohti juhannusta ja kesärientoja, syksy näyttää mukavalta. Tulossa on mahtavia uusia sivustoja sekä Drupalilla että WordPressillä toteutettuna – ja internetistä tulossa sivusto sivustolta taas parempi. Sitä ennen vedetään kuitenkin hetki henkeä.

Koko Karhun porukan puolesta toivotan rentouttavaa ja huoletonta kesää! Olkoon siinä lämpimiä uimavesiä, tuoreita mansikoita ja saunavihtoja. Eivät metsänkään karhut koko kesää paini – ne vetävät välillä mustikoita.

Joonas Hirn
toimitusjohtaja

Ps. Lomat hiljentävät tahtiamme keskikesän ajaksi, mutta Huolenpitomme päivystää myös heinäkuussa: Palvelemme hätätapauksia varten arkisin klo 9–16.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
  2. Koira työpaikalla – Karhu Helsingissä toimistokoirat ovat tervetulleita
  3. Uusi ura koulutusohjelman kautta — haastattelussa kolme karhua
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje