Karhulla on asiaa

Google-algoritmin päivitys: Mitä siitä tulisi tietää

Sanna Lindholm 3

Googlen algoritmiin tehdään pieniä muutoksia lähes päivittäin. Laajempia ja merkittävämpiä hakualgoritmin päivityksiä tehdään harvemmin, mutta kuitenkin useita kertoja vuodessa. Ne kulkevat nimellä ”core update”, kutsumme niitä tässä artikkelissa laajoiksi algoritmipäivityksiksi.

Google myös ilmoittaa laajoista algoritmipäivityksistä ja siksi tiedämme, että viimeisin laaja algoritmipäivitys käynnistyi 15.8.2024 ja Google on arvioinut sen kestävän noin kuukauden.

Mitä elokuun 2024 laaja algoritmipäivitys tuo tullessaan?

Tämä elokuun 2024 algoritmipäivitys korostaa entisestään käyttäjille hyödyllisen sisällön merkitystä.

Päivityksen tavoitteena on nostaa hakutuloksissa ylemmäksi sellaisia sisältöjä, jotka tarjoavat aidosti arvokasta tietoa, ja vastaavasti laskea sellaisten sivujen näkyvyyttä, jotka on luotu ensisijaisesti hakukonesijoituksia silmällä pitäen.

Tämä linjaus on osa Googlen pitkän aikavälin strategiaa, jolla pyritään varmistamaan, että hakutulokset vastaavat paremmin käyttäjien tarpeita.

Miten algoritmin päivitys vaikuttaa sivustoihin?

Yleisesti ottaen laajat algoritmipäivitykset saattavat hetkellisesti aiheuttaa suuriakin vaihteluita sivujen sijoituksiin Googlen hakutuloksissa. Asiakkaidemme sivustoilla olemme huomanneet, että mitä laadukkaampaa sivun sisältö on, sitä vähemmän algoritmipäivitykset vaikuttavat hakutulossijoitukseen.

Mikäli sijoitus hakutuloksissa yllättäen laskee, se ei välttämättä ole lopullinen tilanne. Usein sijoitukset palautuvat ennalleen jonkin ajan kuluttua.

Jos oman sivun sijoitus hakutuloksissa sitten jääkin aiempaa alhaisemmaksi, se ei tarkoita, että olisi tehty jotain väärin. Google on vain löytänyt muita sivuja, joiden sisältö sen mielestä on parempaa ja nostaa ne hakutuloksissa korkeammalle.

Miten päivitykseen voi reagoida?

Google on päivittänyt ohjeistustaan, joka auttaa verkkosivustojen omistajia ja SEO-asiantuntijoita ymmärtämään, miten laajat algoritmipäivitykset toimivat ja mitä toimenpiteitä sijoitusten parantamiseksi voi tehdä.

Uudistetussa ohjeistuksessa Google korostaa, että sisältöä tulisi parantaa merkityksellisesti käyttäjiä silmällä pitäen, ja että huonosti sijoittuvan sisällön poistamisen tulisi olla viimeinen vaihtoehto.

Lisäksi Google huomauttaa, että sisältöparannusten vaikutus hakutuloksiin voi kestää useita kuukausia, ja positiivisten muutosten näkyminen saattaa vaatia jopa seuraavan laajan algoritmipäivityksen. Tämän olen käytännössä pari kertaa huomannut: vaikka sivun sisältöä olisi viilattu pitkään ja hartaasti, niin sen sijoitus hakutuloksissa on liikahtanut ylöspäin vasta, kun seuraava laaja algoritmipäivitys on ohi. Onneksi näin ei käy usein.

Analysointia ja mahdollisia sisältömuutoksia kannattaa tehdä vasta kun päivityksen on ilmoitettu päättyneen.

Tässä muutamia keskeisiä suosituksia:

  1. Ole kärsivällinen: Kun olet tehnyt parannuksia sisältöön, voi kestää jonkin aikaa ennen kuin näet positiivisia muutoksia hakutuloksissa. Google painottaa, että tämä prosessi vie aikaa, joten kärsivällisyys on avainasemassa.
  2. Analysoi liikenteen muutoksia: Jos et työskentele SEO-asiantuntijan kanssa, voit käyttää Google Search Consolea tunnistaaksesi mahdolliset liikenteen pudotukset ja muutokset avainsanojen sijoituksissa. Tämä voi antaa arvokasta tietoa siitä, miten päivitys on vaikuttanut sivustoosi.
  3. Panosta sisältöön: Google suosittelee keskittymään laadukkaan, uniikin ja käyttäjille arvokkaan sisällön luomiseen. Pikaiset korjaukset eivät usein riitä, vaan tarvitaan merkittäviä muutoksia, jotka parantavat sisällön laatua pitkällä aikavälillä.

Googlen hakutulokset ovat luonteeltaan dynaamisia, koska käyttäjien odotukset niitä kohtaan muuttuvat ja avoin verkko itsessään muuttuu jatkuvasti uuden ja päivitetyn sisällön myötä. Tämä jatkuva muutos voi aiheuttaa orgaanisen hakuliikenteen määrään sekä kasvua että vähenemistä, kun sijoitukset hakutuloksissa muuttuvat.

Elokuun laaja päivitys on jälleen muistutus siitä, että laadukkaan sisällön merkitys hakukoneoptimoinnissa on suurempi kuin koskaan. Sisällöntuottajien ja SEO-asiantuntijoiden tulisi keskittyä siihen, miten he voivat parhaiten palvella käyttäjiään, ei pelkästään siihen, miten hakukoneet rankkaavat heidän sivustonsa.

Tämä päivitys on myös tilaisuus pienemmille sivustoille, jotka ovat panostaneet sisältönsä laatuun, nousta esiin suurten kilpailijoiden joukosta. Seuraamalla Googlen ohjeita ja keskittymällä aitoon, käyttäjille arvoa tuottavaan sisältöön, voi varmistaa, että sivusto pysyy kilpailukykyisenä myös tulevissa hakualgoritmin muutoksissa.

Nyt viimeistään on aika tarkastella omaa sivustoa kriittisesti ja varmistaa, että sen sisältö on sellaista, mitä käyttäjät todella arvostavat. Se on paras strategia pitkäaikaiseen menestykseen Googlen hakutuloksissa.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
3
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Google-algoritmin päivitys: Mitä siitä tulisi tietää
  2. Milloin verkkosivu-uudistus? Näistä syistä sivusto on elinkaarensa päässä
  3. HTTP-virhekoodit – eli mitä näet silloin, jos nettisivu ei toimi kuten odotit
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje