Hakukoneoptimointi eli SEO (search engine optimization) on työtä, jolla verkkosivusto saadaan näkymään mahdollisimman hyvin hakukoneiden hakutuloksissa. Suomessa hakukoneoptimoinnissa keskitytään näkyvyyden vahvistamiseen Googlessa. Muissa maissa, kuten Venäjällä, kuvaan tulevat myös muut hakukoneet, kuten Yandex.

Meillä Karhu Helsingissä hakukoneoptimointi jakautuu kahteen osa-alueeseen. Sivuston uudistuksen yhteydessä tehtävästä optimoinnista kerrotaan lisää tällä sivulla. Lisäksi tarjoamme tuloksellista jatkuvaa hakukoneoptimointia.

Hakukoneoptimointi on nettisivuprojektien peruskivi

Nettisivusto on sitä hyödyllisempi, mitä useampi oikeanlainen kävijä löytää sinne tiensä. Lähes kaikilla nettisivuilla valtaosa kävijöistä tulee hakukoneista. Mitä parempi on hakukonenäkyvyys, sitä enemmän nettisivustosta on hyötyä. Tästä säännöstä on vain harvoja poikkeuksia.

Parhaiten hakukoneissa näkyvät verkkosivustot rakennetaan perustuksiaan myöten hakukoneystävällisiksi. Kun määrittelemme, suunnittelemme ja rakennamme nettisivustoja ja muita verkkopalveluita, hakukoneet huomioidaan projektin kaikissa vaiheissa.

Optimointi oli aiemmin tekniikkaa, nyt se on läsnä määrittelystä julkaisuun

Menneinä vuosina hakukoneoptimointi oli suurelta osin teknistä työtä. Tänä päivänä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti verkkopalvelun kaikkiin osa-alueisiin. Meillä hakukoneasiantuntija on mukana verkkosivuston määrittelyn ensimetreiltä aina julkaisuun saakka. Parhaat tulokset saadaan, kun julkaisun jälkeen aloitetaan jatkuva optimointi. Hakukoneoptimointia täydentää sopivasti hakukonemarkkinointi, jolla kävijämäärä saadaan kasvuun nopeasti.

 

 

Mihin hakukoneoptimointi vaikuttaa nettisivuilla

Hakukoneet vaikuttavat nettisivustolla kaikkeen. Näkyvyystavoitteiden on hyvä olla selvillä jo kun konseptia, logiikkaa ja informaatioarkkitehtuuria suunnitellaan. Sivuston rakennetta, valikoita ja linkityksiä suunniteltaessa hakukoneoptimointi on avainasemassa. 

Myös visuaalisuudella ja käyttökokemuksella on yllättäviä vaikutuksia hakukoneisiin. Ja tietenkin sivuston sisällöllä - se mitä sisältöä kävijälle tarjotaan, on lopulta kaikkein tärkein asia. Sivuston teknisessä toteutuksessa tehdään satoja pieniä ja suurempia ratkaisuja, joilla vaikutetaan hakukoneisiin.

Teemme optimointia myös valmiille sivustoille

Useat asiakkaamme hyödyntävät osaamistamme myös jo julkaistuilla sivustoilla. Näkyvyyttä voidaan parantaa merkittävästi sisällöllisillä ja teknisillä ratkaisuilla, jotka eivät yleensä vaadi mittavia kehitysprojekteja.

Miksi hankkia optimointi meiltä

Hakukoneoptimointi on tuloksellisinta, kun sitä tehdään saumattomana osana verkkopalvelun suunnittelua ja kehittämistä. Koska optimointi vaikuttaa nettisivuston kaikkiin osa-alueisiin, on alan asiantuntija tarpeen kehityksen kaikissa vaiheissa. 

Optimointitoimenpiteet vaativat yleensä sekä teknistä että sisällöllistä työtä. Kun vastaamme sivuston muiden osa-alueiden kehityksestä, olemme parhaassa asemassa tekemään myös optimointia. Meillä optimoinnin kustannukset ovat erityisesti tästä syystä kilpailukykyiset.

Ota yhteyttä ja kysy lisää hakukoneoptimoinnista

Olemme osuva valinta silloin, kun nettisivusto halutaan uudistaa näkymään paremmin hakukoneissa. Optimointi osana nettisivustouudistusta on meille perinpohjaisen tuttua. Autamme mielellämme myös silloin, kun hakukonenäkyvyyteen halutaan tehdä pienimuotoisempaa kehitystä. Lähetä meille viesti alla näkyvällä lomakkeella tai ota yhteyttä.

Lähetä meille viesti

Form first
Form second
Checkboxes

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi 4-6 viikon välein. Jos toivot yhteydenottoa, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Tilaa blogimme sähköpostiisi tai kysy lisää