Karhulla on asiaa

Työkaluilla lisää vuo­ro­vai­ku­tus­ta etä­ko­kouk­siin

Karhu Helsinki

Ei arkipäivää ilman Teamsia, Hangoutsia tai Zoomia. Kukin lähettää kalenterikutsun mukana linkin organisaationsa käyttämään työkaluun ja mikäli operaattorit suovat, linjoilla ollaan suunnilleen samaan aikaan. Vielä jos muistaa poistaa käytöstä edellisenä iltana kokeillut kissafiltterit (nytimes.com), perusteet onnistuneelle virtuaalitapaamiselle alkavat tekniikan puolesta olla kohdillaan.

Pari viikkoa sitten Teamsiin tulivat tarjolle pikapalautteet, joilla pystyy antamaan puhujalle vaikka peukkuja tai taputuksia. Lisäksi pitkään Zoomin vahvuutena olleet pienryhmähuoneet tulivat loppuvuodesta käyttöön myös Teamsiin.

Teamsin pikapalautteet

Vaikka Teamsin kaltaiset videoneuvottelualustat tarjoavat hyvät perustyökalut äänen ja kuvan välitykseen, ne kaipaavat lisävirtaa aidon yhteistyön mahdollistamiseksi. Tähän saumaan on viimeisen vuoden aikana syntynyt paljon uusia työkaluja, joiden idea on reaaliaikaisesti yhdessä tekeminen.

Keräsimme virtuaalitapaamisia virkistävät työkalut, jotka on otettavissa käyttöön matalalla kynnyksellä. Osaa pystyy hyödyntämään jopa rekisteröitymättä, lopuistakin löytyy edullinen hinnoittelu. Kullakin on omat vahvuutensa ja omaan käyttöön sopivin löytyy parhaiten kokeilemalla.

Tussitaulut yhteiseen ideointiin ja suunnitteluun

Piirrä, kirjoita tai liitä kuvia. Kaikki näkevät muidenkin päivitykset heti.

Virtuaaliset liimalaput ja ajatuskartat

Vain liimalappujen tuoksu puuttuu, muuten aivan kuin aidon fläppipaperin ääressä olisi.

 

Mielipiteiden kerääminen ja äänestäminen

Isonkin joukon osallistaminen ja palautteen kerääminen tapaamisen aikana onnistuu helposti, ja tulokset ovat jaettavissa saman tien kaikille.

Viimeisenä oljenkortena vielä työkalu päätöksentekoon, jos demokratian keinot on jo käytetty:

Toivotan oikealla tavalla monipuolisia virtuaalitapaamisia!

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
  2. Koira työpaikalla – Karhu Helsingissä toimistokoirat ovat tervetulleita
  3. Uusi ura koulutusohjelman kautta — haastattelussa kolme karhua
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje