Karhulla on asiaa

Microsoft Internet Explorerin tuki päättyy tie­to­tur­va­syis­tä – käyttäjien tulee vaihtaa toiseen se­lai­noh­jel­maan

Timo Salminen

Microsoft Internet Explorer -verkkoselaimen tuki päättyy Karhu Helsingissä maaliskuussa 2019. Internet Explorerin tuki lopetetaan, koska selaimen kehittämisestä vastaava Microsoft ilmoitti helmikuussa 2019, että selain ei enää ole tietoturvallinen ja sen käyttöä ei tule jatkaa.

Mitä tuen päättyminen tarkoittaa

Tuen päättyminen tarkoittaa, ettemme enää tee uusia ja käynnissä olevia toteutuksia Internet Explorer -selaimille yhteensopiviksi. Emme myöskään enää toteuta korjauksia tai muutoksia aiemmin toteutettuihin palveluihin tai ominaisuuksiin, joissa mahdollisesti ilmenee toimivuusongelmia Internet Explorer -selaimissa, ellei niistä painavista syistä erikseen sovita asiakkaamme kanssa.

Tuki lopetetaan tietoturvasyistä – Internet Exploreria ei tule enää käyttää

Internet Explorer -selaimen kehityksestä ja jakelusta vastaava Microsoft ilmoitti helmikuussa 2019, että Internet Explorerin käyttö tulee lopettaa puutteellisen tietoturvan johdosta. Asiasta ovat uutisoineet Suomessa muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle.

Internet Explorer -käyttäjien tulee lopettaa selaimen käyttö ja siirtyä vaihtoehtoisten selainohjelmien kuten Google ChromenMozilla Firefoxin, Apple Safarin tai Microsoft Edgen käyttäjiksi. Kaikki nämä selaimet ovat maksuttomia. Internet Explorerin käytön jatkaminen altistaa käyttäjän tietoturvaongelmille.

Internet Explorerin käyttäminen on ristiriidassa EU:n tietosuoja-asetus GDPR:n kanssa. GDPR edellyttää tietojärjestelmiltä henkilötietojen käsittelyn luottamuksellisuutta, joka ei enää toteudu Internet Explorer -selainta käytettäessä. Internet Explorerin käyttäjä vaarantaa henkilötietojensa  luottamuksellisuuden ja oman tietojärjestelmäympäristönsä turvallisuuden.

Firefox-, Chrome- ja Safari-selaimet

Miten tämä vaikuttaa käytännössä

Internet Explorer -selainten tuen päättymisellä ei ole dramaattisia vaikutuksia. Toteutamme ja testaamme tuottamamme palvelut jatkossakin niin, että ne toimivat kaikilla yleisessä käytössä olevilla moderneilla ja tietoturvallisilla selainohjelmilla.

Internet Explorerin tuen päättyminen on laaja kansainvälinen ilmiö. Microsoftin virallisessa blogissa esitetyn arvion mukaan verkkopalveluiden kehittäjät eivät yleensä enää testaa palveluiden toimivuutta Internet Explorerilla.

Internet Explorerin markkinaosuus 3 prosenttia ja laskussa

Microsoftin varoitettua tietoturvapuutteista Internet Explorer -selaimen käytön oletetaan vähenevän nopeasti. Internet Explorerin osuus selainkäytöstä Suomessa oli helmikuussa 2019 noin 3 %. Koko Euroopassa markkinaosuus oli samalla tasolla. Tilastonäkymissä Internet Exploreriin viitataan IE-lyhenteellä.

 

Mikäli teillä on kysymyksiä Internet Explorer -tuen päättymisestä, toivomme että otatte meihin yhteyttä.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. HTTP-virhekoodit – eli mitä näet silloin, jos nettisivu ei toimi kuten odotit
  2. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
  3. Googlen ilmaiset koulutukset
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje