Karhulla on asiaa

Heittäydy avoimesti uusiin haasteisiin!

Karhu Helsinki

Olen jonkin aikaa sitten aloittanut projektipäällikkönä Karhu Helsingissä ja ajattelin jakaa omia fiiliksiäni siitä, miltä tuntuu aloittaa uudessa työpaikassa. Uskon, että kaikille se jännityksen tunne, joka tuntui lapsena vatsanpohjassa ensimmäisenä koulupäivänä, on varmasti tuttu. Aika moni, minä mukaan lukien, on käynyt saman tyyppistä tunteiden myllerrystä läpi, kun on aloittanut uudessa työpaikassa.

Hyväksy itsesi ja ole kärsivällinen

Aloittaessa uudessa työpaikassa päässä pyörii monen monta kysymystä. Sovinko joukkoon? Miten asiat uudessa työpaikassa tehdään? Olenko tarpeeksi hyvä? Sitä jopa ehkä miettii onkohan aamukahvi hyvänmakuista… Kaiken maailman kysymykset ja asiat mietityttävät ja jännittävät. Fakta kuitenkin on, että mitä reippaammin uskaltaa kohdata kyseiset ajatukset, sitä nopeammin pääsee sukeltamaan uusien tehtävien pariin ja sopeutumaan uuteen työpaikkaan sekä uusiin haasteisiin.

Vaikka uuden työn aloitus tuntuu jännittävältä, on kuitenkin tärkeä kyetä rentoutumaan ja hyväksymään se, että kaikkea ei voi tietää, oppia ja muistaa heti, vaan kaikelle tulee antaa oma aikansa. Ainakin omalla kohdalla on toiminut se, että jännityksen muuttaa innostuneisuudeksi. Hyvä muistutus on myös, että kysyy kun tilanne sitä vaatii. Olen itsekin ollut siinä tilanteessa, että ei millään haluaisi tai viitsisi häiritä muita kysymyksillään. Mutta olen myös huomannut, että jos ei kysy, tekee asiat itselleen vaan paljon vaikeammiksi. On ymmärrettävää, että haluaa uutena antaa itsestään reippaan ja osaavan kuvan, eikä sen takia halua kysellä liikaa. Avun pyytäminen tai kysymysten esittäminen ei kuitenkaan ole turhaa. Päinvastoin, se auttaa uutta työntekijää eteenpäin työssään. Uskon että myös työnantaja arvostaa sitä että ennemmin kysyy kun jättää kysymättä.

Molemminpuolinen arvostus on tärkeää

Yhteistyön kannalta on tärkeää että uusi työntekijä sekä uusi työnantaja osaavat arvostaa toisiaan. Alussa moni käytännön asia on uudelle työntekijälle ihan uutta ja sitä helposti vertaa miten asioita on hoidettu edellisessä työpaikassa. On oleellista muistaa arvostaa uutta työpaikkaa ja pyrkiä sulautumaan uuden työn rutiineihin sekä uuden tiimin kanssa työskentelyyn. Ennakkoluulot ja skeptisyys kannattaa unohtaa heti alkuun ja mieluummin olla avoin uusille toimintatavoille. 

Uskon, että jokaisella uudella työntekijällä on usein paljon odotuksia uuden työpaikan ja uusien työtehtävien suhteen. Työnantajan vastuulla on täyttää odotukset perehdyttämällä uusi työntekijä uusiin työtehtäviin sekä tarjota tarvittava tuki ja apu niiden suorittamiseen. On myös tärkeää että työnantaja pystyy luottamaan uuteen työntekijään ja uskaltaa antaa sen vastuun mitä hänelle kuuluu. Toki myös työntekijän on ymmärrettävä vastuullisen työn merkittävyys ja itse kyetä ottamaan vastuu uusista työtehtävistään.

Ensimmäiset tuntemukseni projektipäällikkönä

On helppo ja kiva herätä aamulla uuteen työpäivään, kun tietää että jokainen päivä on erilainen. Jokainen työprojekti on aina omanlaisensa, mikä tarkoittaa että saan olla tekemisissä eri ihmisten kanssa päivittäin. Arvostan vaihtelevia työtehtäviä ja on jännää kun ei koskaan tiedä etukäteen mitä uusi päivä tuo tullessaan. On ollut todella mukava saada tavata ihania ja yhteistyöhaluisia ihmisiä eri aloilta ja samalla on itse oppinut paljon uutta kiehtovaa ennestään tuntemattomista asioista.

Omassa työtehtävässäni projektipäällikkönä toivon, että työkavereiden olisi helppoa ja hauskaa tehdä kanssani töitä ja he tuntisivat, että minuun voi luottaa asiassa kun asiassa. Toivon, että he voisivat kokea minut empaattisena ja avoimena kollegana. Mielestäni on tärkeää että kaikki viihtyvät työpaikalla ja haluan kantaa oman korteni kekoon olemalla iloinen ja kannustava joukkuepelaaja.

Omien kokemusten perusteella suosittelen kunnianhimoista asennetta sekä pyrkimystä olla sosiaalinen ja avoin kaikelle uudelle. Olen ollut todella onnekas, sillä Karhu Helsingissä on hyvin avoin ja vastaanottava ilmapiiri. Tänne oli helppo ja ihana tulla uutena työntekijänä. On hienoa työskennellä porukassa, jossa ihmiset ympärillä ovat iloisia ja kunnianhimoisia sekä kommunikoivat toisilleen avoimesti. 

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Terminaalimultiplekseri tmux – ystävä, johon voi luottaa
  2. Karhu Kaizen: Verkkopalvelun jatkuva optimointi datavetoisesti
  3. Miksi sähköposti menee roskapostiin?
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje