Karhulla on asiaa

2021 pakettiin ja nyörit ympärille

Karhu Helsinki

Enää muutama päivä jouluun ja sitten on mainio paikka hengähtää syvään. Mennyt vuosi on ollut Karhulle vauhdikas. Olemme muotoilleet tekemistämme uudelleen ja opetelleet uutta. Paljon spurttia on vaatinut sopeutuminen uusiin olosuhteisiin, mutta lopputulos on erittäin hyvä.

Toteutimme keväällä tiimiuudistuksen, joka yhdisti tekniset kehittäjämme ja projektipäällikkömme aiempaa tiiviimmin yhteen. Matriisimallin sijaan tiimimme toimivat nyt itsenäisemmin ja tiiviimmin toisiaan tukien. Uusi malli on suoraviivaistanut resursointia ja varmistaa hyvät mahdollisuudet kasvulle.

Kevät soljui pitkälti sähköisien työkalujen kautta viestien. Läpi vuoden jatkuneet yhteiset Karhu-kävelyt ovat tuoneet porukkaa yhteen luurit päässä kukin tahollaan – säästä välittämättä.

Syksy alkoi mahtavasti, kun näimme pitkästä aikaa toisiamme yhteisissä juhlissa. Vietimme elojuhlia Vuosaaren Ruusuniemessä, jossa päivänvalon näkivät konkretiaksi muotoillut suuntaviivat Karhun tuleville vuosille.

Kevään aikana tehdyn työstön tuloksena tiedämme nyt entistä selvemmin, miksi Karhu Helsinki olemassa ja mikä on tärkein tehtävämme tässä ja nyt: Me uskomme helppokäyttöisiin digitaalisiin palveluihin. Niillä luomme kasvua asiakkaillemme ja koko Suomelle. Johtotähtenämme on, että teemme halutuimpia digitaalisia palveluita ja onnellisia ihmisiä. Tätä kohti etenemme!

Arvojemme sanoituksen aloitimme loppuvuodesta ja viimeistelemme yhteistuumin niiden työstön talvipakkasten aikana valmiiksi.

Kohtaamisia läsnä ja linjoilla

Toinen syksyn huippuhetki oli marraskuinen torstai, kun vietimme pikkujouluja 20-luvun teemalla vanhassa holvikellarissa. Illallisen aikana tapahtui murhia ja juonintaa, lahjukset kulkivat kädestä käteen ja loppuhuipennuksen jälkeen päästiin jälkipeleihin. Elämyksellinen ilta voitti Teams-pikkujoulut noin 99-0.

Syksyn aikana olemme pohtineet vastuullisuuttamme. Havahduimme, että arjessa teemme paljonkin sen eteen, että muuttaisimme maailman vähän paremmaksi paikaksi elää. Tästä aiheesta lisää ensi keväänä.

Päättynyt syksy on ollut pullollaan monia hienoja projekteja. Pääsimme uudistamaan yhdessä asiakkaidemme kanssa esim. WordPressillä toteutetun uuden fiskarsgroup.com:in ja Drupalilla pyörivät citycon.com:in ja esperi.fi:n.

Kansallisteatterin verkkosivuprojekti nousi esiin yhtenä hienoimmista aikoihin. Siinä toteutimme valmiiksi konseptoinnin ja suunnittelun, uusi sivusto eteni aikataulussa ja budjetissa kohti teknistä tuotantoa.

Saavutettavuus on ollut iloksemme pinnalla aiempia vuosia enemmän ja yhä useampi yritys ja organisaatio haluaa varmistaa, että heidän verkon kautta tarjoamansa sisältö on mahdollisimman monen hyödynnettävissä ilman ongelmia. Työmme jatkuu sivusto kerrallaan.

 

Talvilyhyt

Miltä sitten näyttää ensi viikolla starttaava vuosi 2022? Vähintäänkin mielenkiintoiselta!

Tekniikan puolen leipureillamme on viimeistelyssä uunituoreita verkkopalveluita ja niiden lisäksi olemme paraikaa konseptoimassa paria isoa kokonaisuutta.

Hakukoneoptimointi- ja analytiikkapalvelumme kehittyvät tulevan kevään aikana, ja kiinnostus erilaisiin auditointeihin ja analyyseihin esim. kuumakarttatestauksen muodossa on lisääntynyt huomattavasti.

Huolenpidon tiimimme kasvoi jo syksyllä ja tammikuussa saamme kaikkiin kehitystiimeihimme uusia karhulaisia. Pääsemme tarjoamaan yhä useammille asiakkaille uusien verkkopalveluiden konseptisuunnittelua, riippumatta teknisestä alustasta.

Sopivasti uutta ja tuttua

Käyttäjätutkimusten ja auditointien myötä sivustojen kehittämisessä saadaan tehtyä entistä perustellumpia ja dataan perustuvia päätöksiä.

Verkkosivustojen suunnittelussa konseptimme perustuu yhä vahvemmin modulaarisiin sivupohjiin, joilla pystymme tarjoamaan joustavat mahdollisuudet sivustojen päivittäjille.

Menneenä vuotena olemme päivittäneet useiden kymmenien sivustojen julkaisujärjestelmät Drupalin uusimpaan 9-versioon. Ensi vuodelle tarjolla onkin uusien ja entistä laajempien mahdollisuuksien hyödyntäminen alan suosituimmissa julkaisujärjestelmissä WordPressissä ja Drupalissa.

EU:n uusi esteettömyysdirektiivi tulee ensi vuonna osaksi kansallista lainsäädäntöä ja astuu voimaan vuonna 2025.

Google aikoo laajentaa mobiilipuolelle tänä vuonna lanseeratut Page Experiencen ja Core Web Vitals:it myös desktop-sisältöihin.

Ensi vuoteen kuulukoon siis sopivasti uutta ja jännittävää sekä tuttua ja varmasti toimivaksi testattua.

Kaikkien meidän karhujen puolesta lämmin kiitos kuluneesta vuodesta ja rauhallista joulunaikaa! Pidetään huolta toisistamme!

T. Joonas

 

Ps. Huolenpitomme palvelee vuoden jokaisena arkipäivänä klo 9-17 – myös vuodenvaihteen ympärillä.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Terminaalimultiplekseri tmux – ystävä, johon voi luottaa
  2. Karhu Kaizen: Verkkopalvelun jatkuva optimointi datavetoisesti
  3. Miksi sähköposti menee roskapostiin?
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje