Drupal 11

Drupalin teknologia ja ominaisuudet uudistuvat ja modernisoituvat vähitellen ja ne pohjautuvat käyttäjiltä saatuun palautteeseen. Tuotekehityksessä on siirrytty dramaattisten versiohyppyjen sijasta tasaisempaan evoluutioon

Drupal 11 julkaistaan elokuussa 2024

Uusin Drupal-versio tuo mukanaan monia parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka tekevät verkkosivuston hallinnasta entistäkin tehokkaampaa ja miellyttävämpää. Drupal-yhteisö on halunnut keskittyä sekä sivustonrakentajien että sisällöntuottajien käyttökokemuksen parantamiseen ja sivustojen päivittämisen ja ylläpidon yksinkertaistamiseen.

Tärkeimpiä odotettavissa olevia muutoksia

  1. Symfony-sovelluskehyksen komponentit: Drupal 11 varmistaa yhteensopivuuden Symfony-sovelluskehyksen version 7 kanssa ja poistaa vanhentuneet komponentit. Tämä tekee kehitystyöstä entistä sujuvampaa ja nykyaikaisempaa.
  2. Parempi suorituskyky: Drupal 11:ssä on tehty useita suorituskykyyn liittyviä parannuksia, mikä nopeuttaa sivujen latausta ja vähentää resurssien käyttöä.
  3. Modulaarinen rakenne: Uusi modulaarinen rakenne mahdollistaa komponenttien (Single Directory Components, SDC) uudelleenkäytön ja helpottaa räätälöintiä ja laajentamista.
  4. Päivitetty käyttöliittymä: Drupal 11:ssä on saatavilla päivitetty käyttöliittymä, joka tekee sivuston hallinnasta entistäkin intuitiivisempaa ja käyttäjäystävällisempää.
  5. Parannettu turvallisuus: Drupal on aina ollut turvallinen julkaisujärjestelmä, ja Drupal 11 jatkaa tätä perinnettä tarjoamalla entistäkin vahvemman tietoturvan.
  6. Parempi tuki monikielisyydelle: parannettu tuki tekee monikielisten sivustojen hallinnasta helpompaa.
  7. Päivitetyt käytännöt: Drupal 11 noudattaa modernimpia kehityskäytäntöjä ja standardeja, mikä helpottaa kehittäjien työtä.

Yksi Drupal-yhteisön tavoitteista on myös kehittää helppokäyttöisempiä työkaluja sisällön päivittäjille. Pyrkimyksenä on parantaa Layout Builderia, tehdä sivujen luomisesta ja muokkaamisesta intuitiivisempaa ja ottaa mukaan nykyaikaiset sivunrakennustyökalut. Samalla halutaan säilyttää strukturoidun sisällön vahvuudet, joista Drupal on tunnettu.

Valmistaudu Drupal 11:n tuloon päivittämällä verkkosivustosi Drupal 10 -versioon.

Piirroskuva karhu kävelee

Jotta Drupal 11 voidaan asentaa, tulee sivustolla olla käytössä Drupal 10:n uusin versio. Drupal 11:n tuloon voi valmistautua päivittämällä nykyinen sivusto Drupal 9:stä tai muusta vanhemmasta versiosta Drupal 10:een.

Oletamme, että Drupal 10 elinkaari on vastaava kuin Drupal 9:n, eli vielä vuonna 2024 päivitys versioon 11 ei todennäköisesti ole ajankohtainen.

Jos tarvitset apua päivityksessä tai Drupal-kehityksessä yleisesti, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.