Ei arkipäivää ilman Teamsia, Hangoutsia tai Zoomia. Kukin lähettää kalenterikutsun mukana linkin organisaationsa käyttämään työkaluun ja mikäli operaattorit suovat, linjoilla ollaan suunnilleen samaan aikaan. Vielä jos muistaa poistaa käytöstä edellisenä iltana kokeillut kissafiltterit (nytimes.com), perusteet onnistuneelle virtuaalitapaamiselle alkavat tekniikan puolesta olla kohdillaan.

Pari viikkoa sitten Teamsiin tulivat tarjolle pikapalautteet, joilla pystyy antamaan puhujalle vaikka peukkuja tai taputuksia. Lisäksi pitkään Zoomin vahvuutena olleet pienryhmähuoneet tulivat loppuvuodesta käyttöön myös Teamsiin.

Teamsin pikapalautteet

Vaikka Teamsin kaltaiset videoneuvottelualustat tarjoavat hyvät perustyökalut äänen ja kuvan välitykseen, ne kaipaavat lisävirtaa aidon yhteistyön mahdollistamiseksi. Tähän saumaan on viimeisen vuoden aikana syntynyt paljon uusia työkaluja, joiden idea on reaaliaikaisesti yhdessä tekeminen.

Keräsimme virtuaalitapaamisia virkistävät työkalut, jotka on otettavissa käyttöön matalalla kynnyksellä. Osaa pystyy hyödyntämään jopa rekisteröitymättä, lopuistakin löytyy edullinen hinnoittelu. Kullakin on omat vahvuutensa ja omaan käyttöön sopivin löytyy parhaiten kokeilemalla.

Tussitaulut yhteiseen ideointiin ja suunnitteluun

Piirrä, kirjoita tai liitä kuvia. Kaikki näkevät muidenkin päivitykset heti.

Virtuaaliset liimalaput ja ajatuskartat

Vain liimalappujen tuoksu puuttuu, muuten aivan kuin aidon fläppipaperin ääressä olisi.

 

Mielipiteiden kerääminen ja äänestäminen

Isonkin joukon osallistaminen ja palautteen kerääminen tapaamisen aikana onnistuu helposti, ja tulokset ovat jaettavissa saman tien kaikille.

Viimeisenä oljenkortena vielä työkalu päätöksentekoon, jos demokratian keinot on jo käytetty:

Toivotan oikealla tavalla monipuolisia virtuaalitapaamisia!

Lähetä meille viesti

Form first
Form second
Checkboxes

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi 4-6 viikon välein. Jos toivot yhteydenottoa, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Tilaa blogimme sähköpostiisi tai kysy lisää