Karhulla on asiaa

Drupalilla on kiva päivittää nettisivuja

Karhu Helsinki

Olemme rakentaneet sivustoja Drupal julkaisujärjestelmällä useita vuosia. Me ja asiakkaamme olemme siihen tyytyväisiä. Drupal -sivuston rakennus vaatii kehittäjältä vankempaa osaamista, mutta loppukäyttäjän, eli sivuston päivittäjän kannalta Drupal on helppokäyttöinen. Järjestelmä mahdollistaa laajamittaistakin muokkausnäkymien räätälöintiä, joten meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä Drupalin käyttökokemuksesta sujuva ja miellyttävä kaikilla sivustoilla.

Miksi se sitten on niin hyvä?

Drupal-alustalla rakennettuja sivustoja  päivitetään verkon yli, joten päivityksiä voi tehdä mistä vain, missä on internet-yhteys saatavilla. Päivittämään pääsee kuka tahansa, jolla on tarvittavat oikeudet sivustolle, eli käyttäjätunnus ja salasana sisäänkirjautumista varten. Päivitettävä sivusto näyttäytyy samassa muodossa kuin se näkyy kävijöille, Drupal on läsnä vain selaimen yläreunassa näkyvän hallintapalkin muodossa. Hallintapalkkien muokkaus sivustokohtaisesti on mahdollista ja etenkin tähdellä merkitty linkki Oikopolut (eng. Shortcuts) kannattaa nettikumppanin avustuksella hyödyntää. Oikopolkuihin saa asetettua eniten käytetyt toiminnot, kuten uuden perussivun luominen tai uutisen lisääminen sivustolle. Tällöin uutta sisältöä syntyy yhdellä klikkauksella.

Drupal-sivun muokkauksen perusteet

Esimerkkikuvassa on näkymä asiakkaamme Helsingin Sataman yhdestä sivusta. Sivustolla voi liikkua täysin normaalisti ja hallintapalkki ja toiminnallisuudet seuraavat mukana. Jos sivu on muokattavissa, näkyy selainikkunan laidassa napit, joiden kautta kyseistä sivua pääsee suoraan muokkaamaan. Kun päivittämisen tarve ilmenee, onkin kätevintä mennä suoraan sille sivulle ja painaa napista ”Muokkaa”.

Luomme Drupal-päivitysnäkymät niin, että kunkin sisältötyypin lomake tukee mahdollisimman hyvin juuri asianomaisen sisällön tuottamista.

Sivustouudistus ja SEO

Sisältö luodaan yksinkertaisilla lomakkeilla

Sivun muokkausnäkymä on Drupalissa lomakemainen. Lomakkeessa on kenttiä ja paikkoja kuville, jotka tulee täyttää. Jokaisella kentällä on omat asetuksensa ja niiden on tarkoitus näyttää sisältöä ennalta sovitulla tavalla ja tyylillä. Pakolliset kentät on merkattu monille tutulla punaisella tähdellä. Ilman että pakolliset kentät on täytetty, ei sivua pääse tallentamaan. Ja koska muokkausnäkymä on Drupalilla räätälöitävissä, toteutamme Karhulla lomakkeen niin, että se on mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen.

Nettisivustot koostuvat sivupohjista, joilla kaikilla näytetään erilaista sisältöä. Drupalissa nämä ovat nimeltään sisältötyyppejä. Uutinen saattaa sisältää erilaisia toimintoja kuin tarjoussivu, jolloin myös sivupohjan tulee olla erilainen. Sivupohjissa logiikka on kuitenkin sama; muokkausnäkymässä kenttiä täytetään samaan tapaan kaikissa. Tämä tekee päivittämisestä helppoa, kun osaa päivittää uutisen, osaa myös luoda uuden perussivun ja päinvastoin. Luomme Drupal-päivitysnäkymät niin, että kunkin sisältötyypin lomake tukee mahdollisimman hyvin juuri asianomaisen sisällön tuottamista.

Sivusto tarjoaa kävijälle lisää sisältöä aiheesta, joka kiinnostaa

Yksi Drupalin vahvuuksista on sisällön ristiinmarkkinointi eri sivupohjissa. Kävijä tulee usein hakukoneen kautta sivustolle ja laskeutuu muualle kuin etusivulle. Tällöin on tärkeää, että esimerkiksi tavallisella alasivulla nostetaan esiin sivuston muuta sisältöä, kuten viimeisimpiä uutisia tai vaikka tarjouksia. Nämä nostotoiminnot sovitaan ja rakennetaan etukäteen ja sisällön julkaisu yleensä automatisoidaan. Joskus päivittäjän on kuitenkin tärkeää päästä päättämään nostettavasta sisällöstä ja tällöin nostot luodaan sivulle manuaalisesti. Se on helppoa; valitaan nostolle varattuun kenttään haluttu sisältö jo aiemmin luodun sisällön seasta. Julkaiseminen onnistuu parilla klikkauksella.

Julkaisit saman tien tai ajastuksella, sisältö nousee hyvin esiin hakukoneissa

Kun sisältö on päivitetty, tallennetaan sivu. Jos sivu on kokonaan uusi, on syytä kiinnittää huomiota sivun asetuksiin. Asetuksissa määritetään mm. sivun sijainti valikossa ja julkaisuaika. Lähestulkoon kaiken Drupalilla luodun sisällön voi ajastaa. Joskus esim. uutinen halutaan julkaista vasta myöhemmin, mutta se voidaan luoda ja tallentaa julkaisemattomana. Hakukoneiden kannalta tärkeä asia sivulla on sivun URL-osoite. Drupal muodostaa sivulle hakukoneystävällisen URL-osoitteen automaattisesti sivun otsikon perusteella. Tämän vuoksi otsikkokenttä on pakollinen ja otsikon on tärkeää olla sivun sisältöä kuvaava. Toki sivun osoitettakin pääsee tarpeen vaatiessa muokkaamaan, mutta Drupal haluaa ohjata luomaan hakukoneystävällistä sisältöä tämän automatiikan avulla.

Nettisivujen päivittäminen Drupalilla on yksinkertaista, eikä erityisempää teknistä osaamista vaadita. Jos nykyisen sivustosi päivittäminen on hidasta tai hankalaa, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää siitä, miten Drupal voi tehdä elämästänne helpompaa.

Tykkäsitkö tästä jutusta?

0
0
0
0
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jaa juttu somessa
Tällä viikolla näitä luettiin eniten
  1. Karhu Helsinki esittäytyi Huomenta Suomessa koiraystävällisenä työpaikkana – blogin hakukoneoptimointi tuotti mittavan medianäkyvyyden
  2. Koira työpaikalla – Karhu Helsingissä toimistokoirat ovat tervetulleita
  3. Uusi ura koulutusohjelman kautta — haastattelussa kolme karhua
Viime aikoina eniten reaktioita herättivät
Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje