Karhu Helsinki on kokenut kumppani saavutettavien verkkosivustojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Olemme mielellämme avuksi myös kun on tarpeen selvittää, miten olemassaolevasta verkkosivustosta tehdään saavutettava.

Saavutettavuusauditointi on työkalu, jolla kartoitamme verkkosivuston yhteensopivuuden EU:n saavutettavuusdirektiivin, digipalvelulain ja WCAG 2.1 -saavutettavuuskriteeristön kanssa. Auditoinnista vastaa saavutettavuusasiantuntijamme.

Auditoinnin tuloksena raportoimme sivuston nykyisen saavutettavuustilanteen sekä listaamme toimenpiteet, joita sivustolla on tarpeen tehdä, jotta saavutettavuusvaatimukset toteutuvat.

Saavutettavuusauditoinnissa analysoimme verkkosivuston seuraavat osa-alueet

  • Verkkosivuston visuaalisuus ja käyttökokemus
  • Sivuston tekninen toteutus
  • Sivuston sisällön esitystavan päälinjat

Käymme auditoinnin tulokset läpi yhteisessä palaverissa ja raportoimme ne selkeästi myös kirjallisessa muodossa. Olemme mielellämme avuksi auditoinnin jälkeisissä toimenpiteissä, joilla sivusto saadaan saavutettavuusvaatimusten edellyttämään kuntoon.

Karhut palaveeraavat

Saavutettavuustestaus ja -auditointi on erityisen tärkeää jos

  • On kyse viranomaisten, valtion tai kuntien organisaatiosta
  • Nykyistä verkkosivustoa ei olla uudistamassa lähiaikoina

Saavutettavuuslaki (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta) edellyttää, että julkisrahoitteiset ja viranomaistehtäviä suorittavat verkkosivustot ja mobiilisovellukset on rakennettu siten, että niitä voidaan käyttää erilaisilla apuvälineillä ja päätelaitteilla.

Näiden digitaalisten palveluiden sisältöjen tulee olla kaikkien ihmisten saavutettavissa ja käytettävissä ja jokaisen täytyy ymmärtää, mitä niissä sanotaan.

Saavutettavuus verkkopalveluissa asettaa ohjeistuksen mukaan kriteerejä muun muassa värien kontrastille, tekstin luettavuudelle, videoiden tekstitykselle ja näppäimistön käytölle.

Lisää saavutettavuudesta voit lukea blogistamme

Lähetä meille viesti

Form first
Form second
Checkboxes

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi 4-6 viikon välein. Jos toivot yhteydenottoa, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Tilaa blogimme sähköpostiisi tai kysy lisää