Hakukone­markkinointi

Hakukonemarkkinointi eli SEM (search engine marketing) on työtä, jolla saadaan nettisivustolle nopeasti lisää oikeanlaisia kävijöitä. Hakukonemarkkinointi täydentää hyvin hakukoneoptimointia, jossa kävijämäärän kasvattaminen vaatii tyypillisesti pitkäjänteisempää työtä.

SEM toimii nopeasti

Optimoinnissa konkreettiset tulokset nähdään kuukausien kuluessa. Hakukonemarkkinoinnilla nettisivustolle saadaan liikennettä ja lisämyyntiä parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Jokainen kävijä on maksullinen ja hintahaarukka on iso

Hakukonemarkkinoinnissa kustannukset ovat suorassa suhteessa tuloksiin. Mitä enemmän markkinointi tuo kävijöitä, sitä enemmän aiheutuu kustannuksia. Kun hakukoneen käyttäjä klikkaa tai napauttaa mainosta ja siirtyy mainostajan sivustolle, siitä syntyy mainostajalle kulu.

Hinta per klikkaus liikkuu Suomessa tyypillisesti yhden euron molemmin puolin. Suositut hakutermit maksavat useita euroja. Suuressa maailmassa jotkut mainostajat ovat suostuneet maksamaan jopa satojen eurojen klikkaushintoja. Suomessa tästä ollaan kaukana.

Hyödynnä hakukonemarkkinoinnissa asiantuntijaa

Hakukonemarkkinointi on periaatteessa yksinkertaista, mutta sen täysipainoinen hyödyntäminen kysyy aikaa ja osaamista. SEM-kampanjoiden suunnittelu ja tuotanto tuottaa parhaat tulokset asiantuntijan tekemänä.

Kampanjoissa keskeisin osa-alue on optimointi. Kampanjan tehokkuutta on tärkeää seurata säännöllisesti. Tehtyjen havaintojen perusteella tehdään muutoksia ja sitten taas seurataan muutosten vaikutuksia. Hakukoneiden käyttö muuttuu jatkuvasti, samoin kilpailijoiden toiminta. SEM-budjetista saa eniten irti, kun sen tehokkuutta optimoidaan jatkuvana prosessina.

Hakukonemarkkinointi toimii, kun nettisivustoa lanseerataan

Hakukonemarkkinointi sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa ollaan julkaisemassa uutta verkkopalvelua. SEM tuo sivustolle oikeanlaisia kävijöitä nopeasti. Hakukoneoptimointi täydentää markkinointia tehokkaasti, mutta tuottaa tuloksia hitaammin.

Olemme Google Partner

Karhu Helsinki on Google Partner -toimisto. Hakukonemarkkinointinne suunnittelusta ja optimoinnista vastaavat Googlen sertifioimat asiantuntijat.

Ota yhteyttä, kun haluat valjastaa SEMin tuloksentekoon

Kysy Timolta lisää

Timo Salminen asiakkuusjohtaja 050 518 0085

Tai lähetä meille viesti

Kun lähetät viestin, olemme sinuun yhteydessä. Pidämme datastasi huolta tietosuojasivullamme kuvatulla tavalla.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakkaita joiden tyytyväisyyden eteen teemme töitä