Julkaisu­järjestelmä Forestry CMS ja HUGO

Forestry on uuden sukupolven sisällönhallintajärjestelmä​

Forestry on sisällönhallintajärjestelmä, jolla rakennetaan ja päivitetään verkkosivuja, jotka kävijä näkee html-sivuina​. Sivustot tuottaa avoimen lähdekoodin Hugo-teknologia, joka on kasvanut suureen suosioon nykyaikaisten verkkosivustojen moottorina. Forestry tarjoaa merkittäviä etuja verrattuna perinteisiin, dynaamisiin julkaisujärjestelmiin​.

Nopeampi

Forestry tuottaa kävijän nähtäville ”vain” perinteisiä verkkosivuja, jotka toimivat html-tekniikalla​. Ne latautuvat kävijän selaimeen lähtökohtaisesti nopeammin kuin perinteisellä julkaisujärjestelmällä rakennetut sivut, joiden sisältö haetaan kävijän nähtäville tietokannasta​. Forestry-sivuston palvelimelle ei tarvita välimuisteja tai muita nopeutustekniikoita, jotka voivat aiheuttaa teknisiä haasteita​. Lopullisen sivuston nopeus riippuu toki suurelta osin sisällöstä.

Näkyy paremmin hakukoneissa

Koska Forestry-sivusto toimii lähtökohtaisesti nopeammin, sillä on paremmat edellytykset hyvään hakukonenäkyvyyteen​. Google korostaa koko ajan enemmän sivustojen nopeuden merkitystä – nopeat sivustot näkyvät hitaita paremmin​. Jatkossa nopeuden merkitys korostuu todennäköisesti vieläkin enemmän.

Tietoturvallisempi

Julkisen sivuston palvelimella ei ole mitään, minkä kimppuun hakkerit ovat tottuneet hyökkäämään​. Perinteiset julkaisujärjestelmät ovat automatisoitujen hakkerointiaaltojen pääkohde​. Sisällönhallintajärjestelmä on sivustosta erillään ja järjestelmän turvasta vastaa siihen keskittynyt yritys​.

Mukava päivittää

Verkkosivujen päivittäminen Forestryllä on antoisaa​. Käyttökokemus on moderni ja se vastaa esim. sosiaalisen median työkaluja​. Kokemus on sulavampi verrattuna perinteisiin julkaisujärjestelmiin.

Edullisempi

Tietoturvavalvontaa tarvitaan vähemmän kuin dynaamisilla julkaisujärjestelmillä toteutetuilla sivustoilla. Palvelinympäristön kulu vastaa suunnilleen Drupal– ja WordPress-sivustojen kuluja. Karhu Huolenpito voi tehdä enemmän muokkauksia, jolloin jatkokehittämisen kustannukset pienemmät​. ”Raskaalle” koodaamiselle on näin vähemmän tarvetta.

Teknologia, joka valtaa alaa​ – osa JAMstackia

Html-tekniikkaan perustuvat verkkosivut ovat nousseet merkittävään rooliin internetin kasvussa​. Tietoturva ja nopeus yhä useammin ratkaisevat verkkosivujen teknologiavalinnoissa, ja näemme, että Forestry on varteenotettava vaihtoehto monien uudistettavien sivustojen moottoriksi​.

Tarjoamme Forestrya yhdessä Hugon kanssa. Nämä muodostavat käyttämämme JAMstackin. Netlifyn toimitusjohtaja, Mathias Biilmann, kuvaa JAMstack seuraavasti: ”A modern web development architecture based on client-side JavaScript, reusable APIs, and prebuilt Markup.”

Hugo on staattisten sivustojen tuottamiseen tarkoitettu avoimen lähdekoodin työkalu. Se prosessoi automaattisesti ja ilman käyttäjän toimenpiteitä Forestrylla tuotetun sisällön valmiiksi julkiseksi verkkosivustoksi.

Tutustu lisää: forestry.io ja gohugo.io.